Re: PPM a řádná dovolená
>Dobrý den, prosím mám otázku, když PPM bude např.
>končit 20.2.2011. Vzniká jí nárok na dovolenou za rok 2010
>a jaký?
ano, ale záleží, zda byla před nástupem na MD měla nemoc, OČR, nepl. v., rodič. dovolenou
a 2011 také něco?
ano, tady bude nárok za odprac. dny (za každých 21 odprac. PD je nárok na 1/12 celor. nároku)
>
>Děkuji moc
>Blanka
>
>
Doporučuji vám nastudovat CELÝ zákoník práce, pokud tuto práci děláte. Nestačí jen jednotlivé §, protože ono někdy existují různé návaznosti apod. Je nahoře na liště v sekci zákony. Určitě to budete potřebovat i k jiným pracovním povinnostem. A já tvrdím, že zákoník práce by měl znát i zaměstnanec.
Tak to jen se zákoníkem práce nevystačíte. Ještě se podívejte např. po knize "Abeceda mzdové účetní", která je opravdu výborná a potom třeba zkuste si projít tady historii, ev. vytisknout zejména odpovědi např. p. Jiřka1, xy5, beta, pája, xJ, VH - tam máte velkou jistotu, že je to správně. Občas jsou tu totiž i odpovědi mimo mísu.
:)) abecedu už mám, to je fakt dobrý, jenže víte jak to je?:))
TEĎKOM HNEDKOM:))) takže tady je první pomoc.. a pak hledám... už vím, že Jiřka xy5, na mzdy pája personalitika a hledám v historii, když jím:)) tak si čtu příspěvky a otevírám nové co mě zaujmou, občas odpovím co se týká účetnictví, protože si pak nepiřpadám tak blbě, že jenom využívám a jsem ráda, že mohu někomu taky pomoc:))
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.