Re: Změna zaměstnavatele
Pokud došlo k platnému přechodu práv a povinností dle ZP, tak PS zůstávají v platnosti, ale plat.výměr může zam-tel(původní nebo nový) změnit dle vlastního rozhodnutí při respektování zákonem stanovených pravidel. PS lze změnit jen za oboustranného souhlasu účastníků pracovněprávního vztahu.
Děkuji za odpověd a prosím ještě o informaci zda se to týká platových tříd, je mi jasné ,že mi může změnit osobní příplatek a příplatek za vedení. A zda jako samoživitelka mohu dostat výpověď a nebo snížení platové třídy. Zároveň bych chtěla poradit jak postupovat , když mi "starý " zaměstnavetel povolil studium na vysoké škole a současný mi zatím souhlas nedal. A jaké jsou moje práva na studium - uvolňování atd....
1. nevím, jak máte zpracovánu PS, ale pokud v ní máte uvedenu platovou třídu, tak nelze změnit bez Vašeho souhlasu.
2.Pokud ji nemáte v PS, pouze v pl.výměru, tak se obávám, že by ji mohl změnit, nevím, jaká kriteia měl Váš původní zam-tel nastavena pro jednotlivé pl.třídy.
3.studium- dle § 338/2 ZP - ...přecházejí práva a povinnosti z pracovněprávních vztahů v plném rozsahu na přejímajícího zam-tele ... čili podle mne je povinen převzít i povinnost,ke které se zavázal původní zam-tel- umožnit Vám dále studium. Asi jste měla uzavřenu nějakou dohodu s původním zam-lem a ta zavazuje i nového.
Pracuji v DDM a převedli nás jako organizaci z kraje pod město,a zřejmě to v pracovní smlouvě nemáme. Mám nějakou ochranou lhůtu,když jsem sama s 2 dětmi. Nemám smlouvu o studiu pouze souhlas,protože v úterý teprve nastupuji k dálkovému studiu na Karlově univerzitě. Mám jezdit každý týden - 1 pracovní den a nevím jaké mám práva a povinnosti . Děkuji
>
>
>Pracuji v DDM a převedli nás jako organizaci z kraje
>pod město,a zřejmě to v pracovní smlouvě nemáme.
to snad můžete zjistit, když se do ní podíváte,ne?
Mám
>nějakou ochranou lhůtu,když jsem sama s 2 dětmi.
nevím, jakou ochrannou lhůtu máte na mysli
Nemám
>smlouvu o studiu pouze souhlas,protože v úterý teprve
>nastupuji k dálkovému studiu na Karlově univerzitě. Mám
> jezdit každý týden - 1 pracovní den a nevím jaké mám
>práva a povinnosti . Děkuji
pokud nemáte souhlas písemně, tak nemáte nic a NOVÝ ZAM-TEL NENÍ POVINEN vÁM VOLNO NA STUDIUM DÁVAT.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.