Prosím Jana N.
>>dobrý den, mám fakturu od českého dodavatele, kterou
>>mám přefakturovat do SK (plátce DPH). Faktura je za
>>materiál, ale nemám žádné doklady, zda materiál zůstal
>>v
>>CZK nebo zda byl převezen na slovensko. Bude faktura
>>za materiál pro slovenskou firmu s DPH? Všem moc
>>děkuji
>>za radu
>
>JANA N. prosím
Re: Prosím Jana N.
Ještě jen jestli dobře chápu, když k faktuře přiložím dodák, že materiál byl složen někde na slovensku (né přímo na firmě, které já fakturuji) budu fakturovat bez DPH ??? a já si u došlé faktury od tuzemské firmy, kterou budu přefakturovávat bez DPH mohu uplatnit DPH? Tedy např. faktura došlá celkem za 12.000,-Kč základ 10.000,-Kč DPH 2.000,-Kč a přefakturace na slovensko bude za 10.000,-Kč??
Re: Prosím Jana N.
odpovídala jsem už u vaší výše položené otázky, ale příspěvek i s odpovědí byl z nevímjakého důvodu smazán.
Domnívám se, že přip pořízení materiálu uděláte klasický odpočet na ř. 40,
ale při jedo dodání do EU budete fakturovat bez daně na ř. 20 dle § 64 dodání zboží do EU.
dodání zboží do JČS plátcem osobě registrované k dani v JČS, které je odesláno nebo přepraveno z tuzemska plátcem nebo pořzovatelem je osvobozeno od daně .
dodání zboží do JČS lze prokázat písemným prohlášením pořizovatele , že zboží bylo přepraveno do JČS , nebo jinými důkazními prostředky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.