Re: Výpověď
Běžte se s tou výpovědí dohodou už vycpat , nebo do televize, tam vám to projde , ale jako pracovníkovi, který má toto na starosti - je to opravdu neuvěřitelné.
Dejt si trochu práce a projděte historii - je to tu denně!!! A krom toho existuje i zákoník práce - zde nahoře na liště v sekci zákony.
A klidně mi můžete vynadat, i ostatní , ale nic to nezmění a absenci selského rozumu.
Moc děkuji, za ochotu. Jsem pouze zaměstnanec, který dostal za úkol něco zjistit, za krátkou dobu! Doposud jsme výpověď nedávali, nejsou žádné zkušenosti!
Sám považuji dohodu za podraz,ale pracovnice o situaci ví, a brala by raději 5 měsíční odstupné, než čekání "na nic"!
Opravdu moc jste mi pomohli!
Nikdo neříká, že výpověď dohodou je správně, ale ZP je subsidiární k OZ a v OZ platí zásada, že úkony se posuzují podle obsahu, nikoli podle názvu. (Jsem laik, ale doufám, že jsem to napsal správně.)
Čili, když ten papír bude obsahovat, že zl A a zc B se DOHODLI, že pracovní poměr A u B končí k...., tak je to Dohoda o rozvázání PP.
Jenže lidově se každému rozvázání PP říká "výpověď".
Je ale fakt, že blbě formulovaná "Výpověď dohodou" by vlastně mohla být neplatná, kdyby tam nebylo, "že se dohodli".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.