Re: OT: Nástup do st. důchodu - rozvázán
díky za příspěvky, věc se má tak, že potřebujeme snižovat stavy zaměstnanců a tak jsme si říkali, že pokud půjde do důchodu, tak nemusíme ukončovat PP třeba se zaměstnancem, který je otcem 2dětí a splácí hypotéku. Ale bylo nám jasné, že by to bylo příliš jednoduché a tak jsem se raději dotázala vás, abych něco nepokazila. Jinak dříve to bylo lépe nakloněno na stranu zaměstnavatele. ještě jednou dík a pěkný start do nového týdne
Ani v minulosti neexistoval výpovědní důvod (nebo důvod skončení PP) s názvem "odchod do důchodu". Spousta lidí s nárokem na důchod stejně přesluhovala a pracovala dál. Prostě jen nepobírali důchod.
Ale teď nově s přiznáním důchodu se jejich pracovní výkon nijak nesnížil - nebo ano? Z pohledu zaměstnavatele asi ano - i když samozřejmě zcela chápu rozhodování zda propustit důchodce nebo otce živitele rodiny s hypotékou.
>>Jinak dříve to bylo lépe nakloněno na stranu
>>zaměstnavatele.
>Ani v minulosti neexistoval výpovědní důvod (nebo
>důvod skončení PP) s názvem "odchod do důchodu". Spousta
>lidí s nárokem na důchod stejně přesluhovala a
>pracovala dál. Prostě jen nepobírali důchod.
>Ale teď nově s přiznáním důchodu se jejich pracovní
>výkon nijak nesnížil - nebo ano? Z pohledu
>zaměstnavatele asi ano - i když samozřejmě zcela chápu rozhodování
>zda propustit důchodce nebo otce živitele rodiny s
>hypotékou.
Tak to byste se divila kolik zaměstnanců se začátkem pobírání důchodu, kteří dále pracují najednou začnou s takovým tím "berte ohled, už mám roky - služebka na týden ?? to nemyslíte vážně v mém věku, jsou tu mladí atd.... čerstvá moje zkušenost , a to letos už několikátá. A nadřízený řekne - ať tam teda jede ten a ten, přece si nevezmu na svědomí, aby se mu něco stalo. Nebo čerstvý důchodce, když ví, že se nakupí nějaká práce v termínu(inventury) tak pěkně omarodí a přijde, až je po všem. Samozřejmě se netýká všech, ale zrušit podmínku PP na dobu 1 roku byl opravdu velmi nešťastný krok.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.