Re: Pracovní úraz
Tak jsem to studoval a zjistil jsem že zaměstnavatel/ČSSZ bude platit normální neschopenku a Kooperativa by měla uhradit dorovnání do plné mzdy (doufám, že to ví i firma... nemají mzdovou, dělá jim to šéfová).
Jinak, jak se počítá neschopenka u zkráceného pracovního úvazku (opravdu PP, nikoli DoPČ) rozloženého momentálně do směn v týdnu 0-8-4-8-0? Neplatí se první tři dny, nebo tři směny? Jak dlouho platí zam-el a od kdy ČSSZ?
Re: Pracovní úraz - jak dál?
Dneska nepohyblivá manželka (zaměstnankyně) volala na obvoďáka, ten odmítá do PN uvést pracovní úraz, protože PÚ není na zprávě z pohotovosti-ortopedie. Manželka to doktorovi říkala, ale byla dost v šoku a doktor byl hodně nerudný, a tak to nezkontrolovla. Co s tím? Vadí to?
V práci sepsaly ještě protokol, ale nedali jí kopii, že to musí podepsat nepřítomné vedení, co s tím?
Obvodní doktorka nám tvrdí, že papíry pro Kooperativu bude muset sepsat závodní, ale nic takového malá neziskova (spolek)dosud neměla. Lze poslat PN doporučeně poštou? Je dost možné, že by v práci její převzetí zatloukli, občas si dělají co chtějí...
Re: Pracovní úraz - jak dál?
>
> jsem to studoval a zjistil jsem že
>vatel/ČSSZ bude platit normální neschopenku a
>erativa by
ání do plné mzdy (doufám, že to ví
>im to šéfová).
>>
>>Jinak, jak se počítá neschopenka u zkráceného
>>pracovního úvazku (opravdu PP, nikoli DoPČ)
>>rozloženého
do směn v týdnu 0-8-4-8-0? Neplatí se první
tři
>ny, nebo tři směny? Jak dlouho platí zam-el a od kdy
>SSZ?
>
Neplatí se první tři plánované směny. To zn. ve Vašem případě
Ú-S-Č (8-4-8).
Náhradu mzdy platí zaměstnavatel do 14.kalendářního dne nemoci ( za plán. směny).Od 15.kal.dne platí nemoc.dávky OSSZ (za kal.dny nemoci).Podklady (žádost o ND a lístky na peníze) dáváte
zaměstnavateli, on s podklady předává na OSSZ.
> nepohyblivá manželka (zaměstnankyně) volala na
>áka, ten odmítá do PN uvést pracovní úraz,
>tože PÚ není na zprávě z pohotovosti-ortopedie. Manželka
>to doktorovi říkala, ale byla dost v šoku a doktor byl
>dný, a tak to nezkontrolovla. Co s tím? Vadí
>
Rozhodující je, že bude záznam o pracovním úrazu(stal se v pracovní době v souvislosti s plněním prac.poviností). Lékař je povinen zapsat,zda se jedná o nemoc nebo o úraz.Takže vyplněný by měl mít prac.úraz( podle toho, co mu bylo sděleno).
V práci sepsaly ještě protokol, ale nedali jí kopii,
sat nepřítomné vedení, co s tím?
Počkat,až to podepíšou.
>
>Obvodní doktorka nám tvrdí, že papíry pro Kooperativu
et sepsat závodní, ale nic takového malá
iskova (spolek)dosud neměla. Lze poslat PN doporučeně
žné, že by v práci její převzetí
ukli, občas si dělají co chtějí...
PN můžete poslat poštou.Máte-li tyto pochybnosti, pošlete s doručenkou , která se Vám vrátí jako doklad o převzetí.
Dál si s tím nelámejte hlavu, mají mít smlouvu na prev.péči s
nějakým lékařem, kterého jsou povinni Vám sdělit.
Podléhají povinnému úrazovému pojištění,pokud mají zaměstnance."papíry "pro Kooperativu si vyplní mzdová účetní.
Lékařka jen vystaví body (tzv. bolestné).
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.