Vlákno názorů k dotazu Návrat po PPM, resp.RD od Š. - Re: návrat po PPM, resp.RD jsem pitomá, podle ELDP...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2010 11:19

Š. (neregistrovaný)

Re: návrat po PPM, resp.RD
    jsem pitomá, podle ELDP (jak opravili na ossz) má RD zřejmě od 4.6.2008, má doplněn vyměřovací základ 2000,- (ve mzdovém listě ale je 0,-, mám pátrat,kde jsou kč?))
    já vím ,je to hrůza, když se odborníkům někdo plete do práce, ale jsem v tom docela nevinně
    děkuji moc

• 16. 9. 2010 12:04

M. (neregistrovaný)

Jelikož v roce 2008 PPM trvala déle jak 60 pracovních dnů, vznikl nárok na roční dovolenou, která ale bude krácena o následnou rodičovskou dovolenou ( dovolená není vybírána bezprostředně po ukončení mateřské dovolené). Kácení je v tomto případě o 3/12, tzn. pokud je Vaše roční dovolená 20 dní, paní má nárok na 15 dní dovolené za rok 2008.
    Co se týče vyměřovacího základu na ELDP za rok 2008 ve výši 2000,- Kč, pátrala bych po tom, o co jde ( může to být nepeněžní příjem - např. příspěvek na penzijní pojištění, ... ).

• 16. 9. 2010 12:22

Š. (neregistrovaný)

už jsem hledala a asi se někdo uklepl na soc., všude mají uvedené ve vym.základech nuly, tak budeme dělat mrtvého brouka a penízky necháme jen na papíře. zatím nikdo nic nereklamoval a asi ani nebude.
    moc děkuji za odpovědi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).