Re: Odpočet DPH při pořízení OA
Pokud bylo auto pořízeno v ČR od 1.4.2010 plátcem v normálním režimu (nikoliv ve zvláštním režimu), pak měl povinnost přiznat a odvést daň při pořízení zboží. Při následném prodeji pak měl vystavit DD s vyčíslením DPH. V takovém případě máte nárok na odpočet daně.
Pokud by např. auto pořídil prodejce ojetými vozy a pořídil by ve zvl. režimu, pak by i on prodával ve zvl. režimu a v takovém případě by nesměl vystavit DD.
Re: Odpočet DPH při pořízení OA
Dobrý den, mám podobný problém, koupili jsme starší nákladní vůz do 3,5t na faktuře z Německa je cena netto (bez daně) a §6 osvobozeno od daně (dodání zboží uvnitř EU). Jsme plátci DPH v přiznání jsem uplatnila a odvedla DPH - pro jistotu jsem s přiznáním zašla na FÚ přímo k paní co dělá DPH, napřed, že je vše OK. Druhý den mi volali, že to mám opravit, že to v DPH vůbec nebude a když jsem se zeptala jak to bude, v případě že vůz budeme jednou prodávat, tak mi řekla, že prodávat budeme také bez DPH. Je to opravdu tak ???
Předem díky za informace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.