Re: Stravenky a provize
Nesouhlasím!!! Pokyn D300
19. Za stravování zajišťované prostřednictvím jiných subjektů podle § 24 odst. 2 písm. j) bod 4 zákona se považuje stravování smluvně zabezpečené zaměstnavatelem v jiném než ve vlastním stravovacím zařízení nebo ve vlastním zařízení pronajatém na základě smlouvy o pronájmu. Přitom lze za daňový výdaj považovat příspěvek na jedno jídlo za jednu směnu. Při zajištění stravování prostřednictvím stravenek se cenou jídla rozumí hodnota stravenky včetně poplatku za zprostředkování jejího prodeje. Bude-li při nerovnoměrném rozvržení pracovní doby v souladu se zákoníkem práce směna včetně přestávky v práci delší než 11 hodin, považuje se za daňový výdaj příspěvek na další jedno jídlo. Pro posouzení doby trvání pracovní směny je rozhodná délka pracovní směny stanovená zaměstnavatelem konkrétnímu zaměstnanci v souladu se zákoníkem práce.
......tedy HODNOTA STRAVENKY VČETNĚ POPLATKU ZA ZPROSTŘEDKOVÁNÍ...
Re: Stravenky a provize
ok, děkuji za info, provizi účtuij 55% do dan. N a zbytek na nedanovy. jen ještě prosim o upresneni, do ted mi to bylo jedno, v prubehu roku jsme spotrebovali a vyucotvali, ale kdyz budu nakupovat stravenky v listopadu uz na dalsi rok, tak nevim, zda neni lepsi si navysit o provizi 213 a dle dochazky z predch.mecise pak preuctovavat do N ? V podstate provizi zauctuji na 213, tim se mi zvysi cena stravenky a tu rozpoustim 55% do N a zbytek mi hradi zamestnanci... cena stravenky je celkem 80kc, tak by se melo vyjit do limitu pro stravne, ze ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.