Re: potvrzení o zam. a exekuce
no já to myslela tak, že těch 20tis. je na původním exe příkazu (bez vyčíslení úroku), podle něj jsme začali srážet, jenže úroky nabíhaly, takže po skutečném sražení těch 20tis. je ještě dluh 15tis. na úrocích (částky jsou jen pro příklad), já mám exe příkaz jen na těch 20tis, úroky vyčísleny jen na základě komunikace s exekutorem přes mail nebo telefon, tak si teď nějak nejsem úplně jistá jestli do pohledávky napsat těch 20 tis. nebo 20+úrok (dle příkladu 20+15) a sraženo 30tis
a potvrz. o zam. musíte vydat v den skončení PP, takže z poslední mzdy stejně nevíte, kolik přesně srazíte
hlavně musíte do potvrz. uvést přesné pořadí srážek apod., aby bylo novému zam-teli jasné, kam má dopis, že tento zam-ec k nim nastoupil
osvědčilo se mi uvádění tel. č., aby dotyčná MÚ u nového zam-tele mohla se s nimi domluvit co a jak, zaslání exekuce jde pak rychleji (někteří ostatní zam-telé to tak také dělají a je to rychlejší komunikace)
Asi si s tím lámete hlavu víc, než je nutné :-)) . ZP říká, že do potvrzení o zaměstnání se uvede "... jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky DÁLE prováděny,... " Napište to tak, jak vám radí výše ... - tedy kolik zbývá srazit. Nový zaměstnavatel stejně musí komunikovat s exekutorem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.