Re: zálohové faktury - vystavené
Mně teda jde taky - bohužel - mazat v účetním programu, takže řešení by to bylo. Ale nebude sedět číselná řada.
Jak to asi dělají firmy, které běžně posílají nabídky různých publikací atd., ke kterým téměř vždycky přikládají zálohovou fakturu. Pochybuju, že lidé, kteří o tuto publikaci nemají zájem, posílají zálohovou fakturu zpět. A že by tyto firmy dělaly ke každé nezaplacené zálohovce storno?
ja mam Pohodu a mam moznost zadat ze zalohova faktura byla stornovana k nejakemu datu a tim to konci.
V pripade, ze byla zaplacena je to slozitejsi, ale u nezaplacenych je to takto. Na doklad ktery zakladam napisu storno ke dni a pripadne duvod pro interni potreby.
Já to dělám tak, že v saldokontu přepíšu celkovou částku na nulu, a odúčtuju částku zálohové faktury (účtuji o předpisu, koncem roku rovnám na zaplacené zálohy).
Takže ji mám v evidenci, ale už nikdy na ni nebudu posílat upomínky. A foukni ji do archívu. Ale mám stornovaných jen pár za rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.