Re: Odměna na DPP
pokud tam i ostatní zaměstnanci pracují za takovéto platy (mzdy), pak je to v pořádku zde půjde asi o to, že se eviduje 32 hod./měs., ale ve skutečnosti pracují mnohem více hod., že? Pak je to protizákonné a napadnutelné kontrolami (pokuty apod.)
ano eviduje se málo, pracuje se více. Jde mi o to, jestli pokud člověk takovouto dohodu podepíše, jestli mu může hrozit nějaký postih? Případně, pokud by zaměstnavatel vyžadoval náhradu škody, jakou výši mu může stanovit z této dohody, nevíte prosím?
>>Jedná se určitě o DPP, takže je úplně jedno kolik si vydělá měsíčně. Ti studenti, kteří chodí pracovat na ministerstva /ovšem jenom po známosti/, tak mají 300 000,- za měsíc. Když jsem to viděla, tak mi -............. no nebudu to komentovat...
tam něšlo o focení papírů, ale o účtování v účetním programu. A vlastně téměř všechno s tím spojené. Ale to není podstatné. Vy nevíte, jak se prosím počítá odpovědnost za škodu u dohod?
Jenom přidám odkaz na článek, který zmiňuje kontroly nepřiměřených výdělků z dohod na stránkách ministerstva práce a sociálních věcí: http://www.mpsv.cz/files/clanky/9546/UP_kontroly_prace.pdf