Re: DPP sjednaná s OSVČ?
To si musí rozmyslet, jestli je OSVČ (pak např. smlouva o dílo či faktura) nebo ne. DPP je výhradně o vztahu zam-tele a zam-ce a musíte srazit srážkovou daň nebo zálohu na daň z příjmu.
Pokud si firma objednala živnostníka, pak ať požaduje fakturu nebo tu smlouvu o dílo. Firma s ním rozhodně teď nemusí sepisovat DPP.
Re: DPP sjednaná s OSVČ?
Díky moc za odpovědi, on byl tak arogantní, že jsem vlastně začala pochybovat o tom, jestli mám pravdu. Firma si opravdu objednala živnostníka, práce stále probíhají a já jsem tedy chtěla nějakou smlouvu o podmínkách, které si s ním sjednali - myslím si, že by měli mít písemnou smlouvu o ceně, o rozsahu prací, o termínu dokončení ap. a pak teprve po ukončení fakturu - jak by v případě, že neudělá co si sjednali, pak chtěli po něm nějakou odpovědnost. Bez toho, aby se vedení firmy zmínilo, mu vyplatili zálohy na práce a teď chtějí po mě, abych to dotáhla do "vítězsného konce", protože "panáček" chce další a další peníze a jim se nezdá, že udělal to, co si objednali. Ach jo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.