Vlákno názorů k dotazu Špatný průměr pro náhrady od xJ - Re: Špatný průměr pro náhrady Přehledy na ZP a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2010 8:31

xJ (neregistrovaný)

Re: Špatný průměr pro náhrady
    Přehledy na ZP a SP bych neřešila, tam se hodiny ani dny nevykazují. V červenci jste odvedli víc, teď po opravě odvedete míň, když jí peníze srazíte, nejlépe v zářijové výplatě.
    Abych dostala správné dny do ML, nevím jaký máte program a zda vám to umožní, dala bych v opravě do dnů chybějící dny a do korun opravu mínusem. Tím by se dostaly dny na ML a Kč by se srovnaly také. Průměr na 4Q by se musel vypočítat ručně, protože by neseděly dny a hodiny tou opravou ve 3Q.

• 6. 10. 2010 8:46

K. (neregistrovaný)

Díky moc, logicky jsem si to taky tak odvodila, když jsem všude odvedla víc, tak teď zase méně. Zam-kyně bude nadšená, když ji strhnu 1.800, ale co se dá dělat. Ty hodiny by mně v programu měly jít dopsat zpětně v červnu, když nebudu hýbat s penězma.
    Ach jo - dvakrát měř, jednou řež!!

• 6. 10. 2010 9:13

xJ (neregistrovaný)

Jenom si potom všechno pořádně překontrolujte, hodiny, dny koruny, aby před uzavřením roku bylo vše správně. Já mám pro tyhle případy sešit, kde si všechny opravy píšu a např. při vyúčtování daní, apod. vím co, jak a proč jsem tehdy tehdy udělala. Nic si z toho nedělejte, chybička se občas vloudí každému, tedy skoro každému, jsou jedinci (zde se vyskytující) kterým se něco takového ovšem nestane "nikdy", já mezi ně také nepatřím.

• 6. 10. 2010 10:00

K. (neregistrovaný)

Díky za slova útěchy.
    Jen se chci ubezpečit, příjmy pro průměr za 3.Q. budu mít správně, když jsem ji v 07/10 vyplatila o 1.800 víc a teď v 09/10 to bude mínusem (vejdu se do jednoho Q), jen si musím při jeho počítání opravit skutečně odprac. hodiny, že?

• 6. 10. 2010 10:21

xJ (neregistrovaný)

K chybnému zadání došlo ve 2Q - v měsíci červnu. To znamená, že byly chybně vypočítány průměry platné pro 3Q. Chybnou částku náhrady srazíte ve 3Q a také ve 3Q vykážete pro ML správné hodiny za 2Q. Tím srovnáte vykázané dny, hodiny a Kč pro mzdový list. Pro správný výpočet průměrů platných pro 4Q, musíte vycházet ze správných údajů ve 3Q, tedy jako by k žádné opravě nešlo. Tím, že ve 3Q dodáte hodiny z června, došlo by zase ke zkreslení průměru platného pro 4Q. Proto musíte průmr pro 4Q počítat ručně. počítačový program by tam zahrnul i dodané hodiny z června a byl průměr pro změnu menší než měl být. Koruny náhrad se do průměru nepočítají, tak že v korunách by to špatně být nemělo, za předpokladu, že na srážku použijete druh mzdy - náhrady. Nejlépe to uvidíte, když si na papír napíšete všechny tři měsíce do sloupečků mělo být - správně a bylo - špatně. Tam uvidíte ty rozdíly.

• 6. 10. 2010 10:36

K. (neregistrovaný)

Ještě jednou děkuji a pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).