Re: Služební auto - cesta do zaměstnání
Ano, je to řešení, ale musí mít místo výkonu práce JEN doma - pak pokaždé, když vyjede služebním autem (do firmy či za zákazníkem), půjde o služební cestu. Ale je to samozřejmě napadnutelné kontrolami FU, každému dojde, že si pojede i soukromě. Musí vést pečlivě knihu jízd a každou cestu řádně zapisovat a mít důkazy, že byla skutečně služební.
v.e.n.d.y., v případě, že by se dohoda zrušila a pracovní smlouva zůstala stejná, tak jak by se to dalo řešit, vykázat to jako pronájem na cesty z bydliště do zaměstnání? Má v autě CarNet, takže všechny cesty jsou monitorované. Pak by mu to ale vyšlo samozřejmě dráž než on si představuje. Můj názor je nechat to tak jak to je a pokud on nechce, tak pak prostě se bude vracet se služebním autem do místa pracoviště a pak teprve je domů.
Děkuji moc za radu.
Tak pronájem je také možný, ale musíte se poohlédnout,kolik je běžná cena za pronájem v okolí, protože půjde o spojenou osobu. A podle mě je to stejně obcházení zákona se všemi riziky. Stejně ve finále záleží na zaměstnavateli, jak si to nastaví a přání zaměstnance nemusí splnit, já osobně bych se přikláněla k Vašemu názoru, auto na firemní parkoviště a domů vlastní dopravou....
copak to zase vymýšlíte. ať si pěkně jezdí do práce vlastním autem, koumák jeden. změnou místa výkonu práce se neřeší pouze tahle samostatná věc. dle mého názoru by si zaměstnavatel akorát tímto přidělával potenciální problémy. a nikdy nevíte jak FU bude reagovat a co vytáhne při kontrole.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.