Re: OBEC - pokuta za pálení plac. za obč
Dobrý den, já vím, to jsem taky říkala starostovi, že to neměl dělat, ale zjistila jsem to, až když jsem našla odepsanou částku na výpisu a pátrala jsem, co to zase zaplatil. Jenže teď mi to straší na mylných platbách a nevím si dál rady. Myslíte, že kdyby ten člověk obci ty tři tisíce uhradil a pak mu obec vyplatila odměnu, že by to pak šlo? Já vím, je to guláš, ale co s tím jinak?
Ano, peníze se vrátí na účet, vy zlikvidujete mylnou platbu a vyplatíte ve výplatě odměnu. Nejlépe, pokud by to šlo v jednom měsíci, aby bylo jednou + a jednou - na účtě. Je to krkolomné, ale je to nejprůkaznější účtování kdy a co kam šlo. Ostatní možnosti, např. přeúčtování mylné platby na platbu zálohy na odměnu na účet zaměstnance a pod. bych nedělala. Zaplatit by to měl správně zaměstnanci starosta, když vymyslel takovou blbost.
hlavně to dejte do pořádku tento týden (příští týden můžete mít nového starostu a nepořádek v účetnictví)
z odměny (předpokládám, že to bude na DoPP) se sráží daň, takže pozor, zda má nebo nemá podepsané daň. prohl., podle toho musí být výše odměny a také pozor na nepřesáhnutí 150 hod./rok
Já vím, jsou volby, ale nevím, jestli se mi to povede dát včas dohromady, protože on si ničeho špatného vědom není a podle jeho slov si to jen zbytečně komplikuji... Prostě by to tu potřebovalo celé překopat, systém práce je tu už hoooooodně dlouho zastaralý, ale s tím nic bez jeho ochoty nenadělám...
A volby nic nezmění? Třeba už bude starosta někdo jiný. Pokud ne, buďte trpělivá a postupně se pokoušejte systém měnit. Zkuste zapojit místostarostu nebo další zastupitele, ať vám pomohou srarostu přesvědčit. Předkládejte mu zákony a vyhlášky kdy a co svým jednáním porušuje a pod.
Dobrý večer, dávám vědět! :)
Máme nového starostu! I když teď nevím, jestli se mám radovat nebo brečet, protože v novém zastupitelstvu je účetní, která si to chce vést sama, i když o účetnictví obcí vůbec nic neví. To by mi bylo líto, protože sice jsou tu potíže, ale baví mě to a taky výplatu člověk taky potřebuje, ale zase na druhou stranu - stojí mi to za ty nervy?
Tak nevím, ale mám z toho docela smíšené pocity, navíc zjišťuji, že nemám (opět...) všechny potřebné doklady k zaúčtování, starý starosta je prostě nepředal a nevíme kde hledat, přitom termín uzávěrky za říjen se kvapem blíží.... :((
Zatím se loučím, Míša.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.