Re: Ukončení RD - firma již neexistuje
Já pro něj jen dělala externí účetní - se všemi zaměstnanci se vše v pořádku ukončilo, jen u téhle (i vzhledem k plánovanému druhému těhotenství) se čekalo... V podstatě šlo jen o to, posílat nulové přehledy... Jenže nakonec "zmizel"... Ani jeden z nich by ukončení PP nezpochybňoval, nárok na dovolenou je srovnaný, jiný problém mě nenapadá...
já také nechápu, proč se tak angažujete - navíc, o takovýchto věcech by měl rozhodovat majitel firmy (předpokládám, že se jednalo o malou firmu, kde byl majitel firmy a o všem rozhodoval)
přece nevíte, jak skončí PP - zda dohodou, výpovědí - s odstupným, bez odstupného
a dotyčná, pokud sleduje dění kolem nezaměstnanosti, tak také jistě má již v podvědomí, že od příštího roku by se měla platit jinak podpora v nezaměstnanosti, takže na ukončení tohoto PP (§) bude velmi záležet, jakou pak dostane příp. podporu v nezaměstnanosti
a co mě nejvíc zaráží je to, že pokud již nemáte s tou firmou nic společného, že máte podklady, razítko apod. u sebe (ale do toho mi nic není - jen mě to udivuje)
A kam byste to v této situaci předali? Samozřejmě jsem netušila, že komunikace s ním skončí takto... S paní byli domluveni na ukončení po ukončení RD, bez odstupného - s tím paní počítala od začátku, mimo jiné proto, že on vyšel vstříc i jí, že ji zaměstnal již jako těhotnou.. Samozřejmě nehodlám nic falšovat, razítko mi také zůstalo samozřejmě s vědomím majitele... Že vše měli dát do pořádku papírově včas mi je také jasné... Nedali, jen hledám cestu, jakým způsobem paní pomoci, kam jí nasměrovat atd... Novou práci má již zajištěnou, bude potřebovat zápočtový list...
Ano, nejjednodušší je se v tom neangažovat a nechat jí v tom samotnou...
Ještě jsem chtěla upřesnit - kontakt na majitele není opravdu žádný - na trvalé adrese nebydlí ani nepřebírá poštu, na adrese provozovny je již cca 3 roky jiná firma, telefony neexistují... Nejdřív jsme to neřešily, že než skončí RD, tak že se třeba "objeví"... No, neobjevil...
Nenapsala jste, jestli jste stále zaměstnanec pana podnikatele, nebo jste byla externí účetní? Vím, že to s paní myslíte dobře,ale pochopte, že se snažíme ochránit Vás!! Pokud již nemáte platnou smlouvu s podnikatelem, jednáte protiprávně a ponesete všechny důsledky sama přeci!!....komu není rady....
Psala jsem výše, že jsem pro něj pracovala jako externí účetní.. Činnost firmy postupně skončila (vyrovnáním závazků, odprodejem zásob, majetku atd.) s tím, že v budoucnu činnost obnoví - tj. nebyl pro něj problém nechat paní na RD. Moje práce se tedy postupně zúžila na posílání nulových přehledů na SP, plné moci na PSSZ i ZP mám. Nesnažím se jednat protiprávně, ani nic falšovat.. Byli domluveni (bohužel jen ústně) na ukončení PP s ukončením RD. Myslela jsem, že tu někdo mohl mít zkušenost s podobným případem. Za všechny rady vám děkuji..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.