Re: Doklad o použití
Tak jsem přesně koukala na §29 Doklad o použití a v §13 a 14 není nic psaného o dodanění manka. Nezdá se mi, že by tento doklad jak o něm píšete byl zrovna ten doklad o použití? Nebo mi můžete přesně napsat z tohoto zákona tu formulaci, která znamená, že to tam patří? Děkuji za odpověď. Blanka
doklad o použití se vystavuje v případě, kdy potřebuji odvést dph na výstupu a týká se činností, které nesouvisí s ekonomickou činností plátce,např. dokladem o použití odvádíme dph 20% za spotřebu pohonných hmot při soukromých cestách (protože při
nákupu PHM byl uplatněn celý nárok na odpočet u přijaté faktury)
Ano - a také třeba použijete doklad o použití, pokud jste si zakoupila auto, odečetla DPH a třeba ho po 3. letech vyřadila do osobního užívání, tak musíte vrátit zpět DPH - poměrnou část - a na toto DPH vystavíte doklad o použití. Nebo také při krácení nároku na odpočet DPH, pohonné hmoty, opravy atd. Nebo paušál na telefon - pokud používáte jak soukromě, tak služebně - krátíte výdaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.