Vlákno názorů k dotazu Nákup nového os.vozu ze Slovenska od karel2 - Re: Nákup nového os.vozu ze Slovenska doufam, ze na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2010 16:50

karel2 (neregistrovaný)

Re: Nákup nového os.vozu ze Slovenska
    doufam, ze na nic nezapomenu. at me kdyztak nekdo doplni.
    prodejce po vas by mel pozadovat:
    1) osvedceni o registraci k DPH
    2) vypis z ochodniho rejstriku
    3) kupovat vuz by mela osoba opravnena jednat za firmu, nebo tedy nekdo zmoneny.
    - jednatel - bude se prokazovat obcankou, pasem
    - zmocnenec - overenou plnou moc a obcanku ci pas
    4) dalsi veci jsou penize. muzete vyvest pouze 15000 euro. ja osobne jsem vzdy platil predem na ucet, takze bez problemu. jinak se myslim musi na cnb a vypsat nejsou deklaraci ze vyvazim menu.
    5) prodejce by vam rovnou mel pripravit prevozni spz s pojistenim do kdy si reknete. to by jste meli nahlasit prodejci predem aby to mohl na jejich policii vyridit. napr. chci prevozni spz na tohle a tohle jmeno a tuhle a tuhle firmu s pojistenim do xx.xx.xxxx. Na techto cislech pak muzete i u nas jezdit nez vam vyprsi pojisteni.

prihlaseni:
    Asi nejvetsi zamotanec co se legislativy tyce. Nevim proc to nejde, ale proste u nas na jihu cech to nejde. DPH nemuzete zohlednit v priznani. Musite ho zaplatit i kdyz si ho pak narokujete. Na FU je formular pro zaplaceni dph z noveho dopravniho prostredku. do 6 mesicu stari a 3000km (ty km si nepamatuju presne, ale je to v zakone. definice noveho dopravniho prostredku). To vyplnite podle technicaku, dojdete na FU a zaplatite DPH. Jinak vam ho policie u nas neprihlasi. Na prihlaseni musite mit kupni smlouvu, doklad o zaplaceni dph, technicak, vypsanou zadost, ....
    Nakup auta si pak normalne uvedete do priznani dph a jiz zaplacene dph si zapocetete.

• 12. 10. 2010 16:52

karel2 (neregistrovaný)

jeste jsem zapomnel.
    jiz se mi stalo, ze prodejce chtel kauci ve vysi DPH s tim, ze mu musim dolozit prihlaseni vozu v CR a on mi ji pak vrati. Mel pry spatne zkusenosti, kdy vuz vyvezeny nebyl a on musel DPH doodvest.
    nejlepsi je se na potrebne doklady zeptat prodejce.

• 12. 10. 2010 16:58

tatka (neregistrovaný)

První otázka,která mě napadá po přečtení Vaší odpovědi,za kterou moc děkuji ,jsou EURA. Na Slovensku máme mateřskou společnost,samozřejmě uvedenou na výpisu z rejstříku.I tak musím řešit vývoz EUR? Ale asi ano.Děkuji Dana

• 12. 10. 2010 17:03

karel2 (neregistrovaný)

limit je pouze hotovostni. bezhotovostni je nejlepsi jen sveho bankere na toto upozornit, ze kupujete auto. jich se obcas dotazuji jestli o tom vi a co je to za penize. ve vasem objemu by to ale asi nikdo neresil.

• 12. 10. 2010 17:12

karel2 (neregistrovaný)

osobne mi na tomto procesu vadil pristup policie, ktera proste bez toho formulare vam auto neprihlasi. FU vam formular vyda jen kdyz dph zaplatite. Musel jsem 120.000,- zaplatit abych si ho po mesici ve ctvrtletnim dph odecetl z me povinnosti.
    Policie by mela spolupracovat s FU a jen se dotazat, zda jsem auto uvedel v priznani, ale to bych po nasich organech chtel moc.
    Musite tedy pocitat s tim, ze zaplatite celou cenu s DPH. Zaklad dane prodejci a DPH na FU.

• 12. 10. 2010 20:14

tatka (neregistrovaný)

Děkuji za vyčerpávající informace,zatím mě další dotaz nenapadá,ale jste mi napsal všechno co je nutné.Pěkný večer,Dana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).