Re: Školník
To je pravda, ale možná by byla na místě úvaha o tom, co bude následovat po odmítnutí případného doškolení na tuto funkci.
Jestli je dobré nepřistoupit na podmínky ředitelky a riskovat ztrátu zaměstnání a nebo se prostě zaškolit i na další práci. Dneska to není jednoduché ,pokud nemáte v záloze další zaměstnání.
Žadal jsem o odborné proškolení,ale bylo mi řečeno,že mě pouze zaškolí původní strojník s čím nesouhlasím.Mám obavy abych nějak nepokazil chemii a pak z toho děti neměly kožní problémy.Chodí sem plavat nejen škola,ale i školky a mimo školní subjekty...Samozřejmostí je,že bych to dělal za původní plat školníka bez odměny či navýšení,což je další problém....Jinou práci ovšem nemám,ale v připadě pochybení jako strojníka by byly následky asi horší...
Souhlasím s vámi, bez změny druhu práce a řádného, prokazatelného zaškolení bych na to nepřistoupila. Případné škody, které byste mohl způsobit by byly jen na vás.
Navíc, pokud ten strojník pracuje jen na dohodu a ani není kmenovým zaměstnancem školy - nemáte žádnou povinnost na tuto změnu přistupovat. Ředitelka opravdu by musela udělat organizační změnu, změnit zařazení školníka na druh práce školník - strojník , vymezit přesně dobu, kdy a jak bude kterou práci vykonávat . Ovšem při této organizační změně by vám opravdu mohla dát výpověď pro nadbytečnost a na nově vzniklé místo školník-strojník, přijmout někoho jiného.
Samozřejmě s výpovědní dobou + 3 platy odstupného. Jinak nemá žádnou zákonnou možnost vás propustit proto, že nesouhlasíte bez jakékoliv změny v pracovní smlouvě si přibrat práci, na kterou nesplňujete kvalifikační předpoklady. Takže trvejte na změně pracovní smlouvy - druhu práce, řádném , prokazatelném zaškolení a vymezení doby, kdy budete konat práci školníka a kdy práci strojníka.
Pane školníku, stavíte se k tomu zodpovědněji než paní ředitelka. Pokud ona vás oficiálně neproškolí a přitom vám písemně přikáže tuto práci dělat, jde přinejmenším o mimořádně prostou osobu.
a ještě přidám - o lidi, co umí trochu více myslet v souvislostech a jsou přitom zodpovědní, bude na trhu práce zájem ze strany rozumně smýšlejících zaměstnavatelů. nezáleží na oboru. možná je načase se porozhlédnout po jiné práci, nebojte se toho.
jestli paní ředitelka takto rozhoduje ve škole o všem, tak bych měla (být rodičem) velký strach o své dítě
asi zdraví dětí jí nic neříká
pokud ukážete, že se nebojíte, tak, dle mého názoru nemáte co ztratit, protože tentokrát bez navýšení platu a bez zaškolení budete dělat strojníka, příště se může stát, že Vám ještě dají, abyste plel záhonky, které děti nestačí vyplet....
je otázkou, zda máte k této práci i přidělený byt (jen se domnívám, dříve to tak bylo) - to si raději přečtěte smlouvu, jak máte ošetřeno, zda pokud skončíte práci ,musíte uvolnit i byt
hodně štěstí Vám přeji a nedejte se
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.