Re: nahlášení pracovní neschopnosti
mně je to jasné, ale to, že nedodal neschopenku nemůže být klasifikováno jako porušení pracovních povinností. Snad leda pouze v případě, že by ve vnitřním předpisu měli uveden, že je povinen do ...dnů dodat. Ale hlavně - oni vůbec nevědí, co mu je. Dostali SMS, to je pěkný, ale co tak zvednout telefon a zeptat se ? Já vím, že je to povinnost toho zaměstnance, ale když on ji neplní, zaměstnavatel by neměl dělat mrtvého brouka a čekat (taky nám nedávno jeden trvdil, že má neschopenku a při kontrole jsme zjistili, že ji nemá neb je zdravý jak řípa a potřeboval si vymalovat...).
To je naprostý nesmysl. I sms omluvenka je omluvenka a nevíte co mu vlastně je nebo není. Taky vy nevíte, jestli je třeba sám, nemá možnost dojít na poštu a neschopenku zaslat. Taky si myslím, že je napřed potřeba zjistit víc informací, ledaže by se jednalo o pracovníka, u kterého to není první případ.
vy takový termín znáte ? a
>>>>>navíc
>>>>>v době pracovní neschopnosti ?
>>>>
>>>>tak pardon, porušení povinností dle ZP.
>>>mně je to jasné, ale to, že nedodal neschopenku
>>>nemůže
>>>být klasifikováno jako porušení pracovních
>>>povinností.
>>>Snad leda pouze v případě, že by ve vnitřním předpisu
>>>měli uveden, že je povinen do ...dnů dodat. Ale
>>>hlavně
>>>- oni vůbec nevědí, co mu je. Dostali SMS, to je
>>>pěkný, ale co tak zvednout telefon a zeptat se ? Já
>>>vím, že
>>>je to povinnost toho zaměstnance, ale když on ji
>>>neplní, zaměstnavatel by neměl dělat mrtvého brouka a
>>>čekat
>>>(taky nám nedávno jeden trvdil, že má neschopenku a
>>>při kontrole jsme zjistili, že ji nemá neb je zdravý
>>>jak
>>>řípa a potřeboval si vymalovat...).
>>
>>podle mě když nepřijde pár dnů do práce a nedodá
>>neschopenku, jsou to áčka. zp platí i pro zaměstnance
>>a ne
>>jen pro zaměstnavatele. >
>To je naprostý nesmysl. I sms omluvenka je omluvenka a
>nevíte co mu vlastně je nebo není. Taky vy nevíte,
>jestli je třeba sám, nemá možnost dojít na poštu a
>neschopenku zaslat. Taky si myslím, že je napřed potřeba
>zjistit víc informací, ledaže by se jednalo o pracovníka,
>u kterého to není první případ.
Také nevím, kde kam na ty blbosti lidé chodí. Poslal SMS, že je nemocný, tak zaměstnavatel ví, že to nemůže být áčko. Maximálně si to může ověřit u lékaře, pokud ho zná.
...pokud by nebyl doma po deseti dnech neschopenky a nedodal ji, není soud, který by ho obhájil....
Chtěla bych vidět soud, který by obhajoval postoj zaměstnavatele, který by po deseti dnech nedodání neschopenky napsal A a skončil se zaměstnancem pracovní poměr. To by zaměstnavatele vyšlo pěkně draho. Vždyť může být v nemocnici, nemusí být ani při vědomí, mohl poslat neschopenku poštou a dopis se ztratil, těch možností je mnoho. Nevím proč hned každý nemocný zaměstnanec je považován za podvodníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.