Vlákno názorů k dotazu Spěchá-pracovní úraz od vv - Re: Spěchá-pracovní úraz Já jsem teď taky řešila něco...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2010 12:45

vv (neregistrovaný)

Re: Spěchá-pracovní úraz
    Já jsem teď taky řešila něco podobného. Pracovník měl pracovní úraz a pracovní poměr skončil - byl na dobu určitou. Paní z Kooperativy mi řekla, že nárok na náhradu má pracovník po celou dobu nemoci.

• 22. 10. 2010 13:10

petruše (neregistrovaný)

Citace z brožury Abecedy mzdové účetní :
    Pracovním úrazem je jen taková událost, o které vyl sepsán záznam o úrazu nebo která byla jako pracovní úraz zaevidována ve smyslu nař.vlády č.494/2001 Sb. Pokud nebyl sepsán záznam o úrazu a nebyl zaevidován v knize úrazů neměla by mzodvá účetní doklad pro uplatnění požadavku u pojišťovny.
    Takže, jestli od vás Kooperativa nedostala záznam u úrazu, asi odmítne jakékoliv plnění.

• 22. 10. 2010 13:43

petruše (neregistrovaný)

Ještě komentář k §385 a 386 zákoníku práce :
    Náhrada za ztrátu na výdělku náleží v pracovním poměru na dobu neurčitou po celou dobu ( až do 65 let věku), zatímco v pracovním poměru na dobu určitou nebo při výkonu prací na základě dohod vždy jen do doby, než tento pracovněprávní vztah skončil. Po této době přísluší náhrada, jen lze-li předpokládat, že by byl zaměstnanec i nadále zaměstnán.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).