Vlákno názorů k dotazu Nezaplacené faktury od Jana N. - Re: Nezaplacené faktury pokud se uskutečnilo zdanitelné plnění, tzn....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2010 13:06

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Nezaplacené faktury
    pokud se uskutečnilo zdanitelné plnění, tzn. že byly dodány služby nebo dodáno zboží, dph nikdy nedostanete zpět.
    je úplně jedno, že vám je nikdo nikdy nezaplatí.
    můžete se s firmami co dluží maximálně soudit

• 22. 10. 2010 13:16

jája (neregistrovaný)

1. A co mám dělat s těma fakturama v závazcích a pohledávkách???Vedu daňovou evidenci.
    2.A ta firma, co už nenexistuje, tak od ní už stejně ty peníze nevysoudíme, tak s tou fakturou mám dělat co???To si ji mám nechat pořád v závazcích a pohledávkách???

• 22. 10. 2010 15:07

zuzana J (neregistrovaný)

Vy evidujete také nezaplacené závazky? Určitě si zjistěte přesný postup, řeší se ale zdanění těchto závazků 36 měsíců po lhůtě splatnosti. Prostě je "dodaníte" v přiznání, i v případě DE když to nebylo uplatněno jako dańový výdaj.
    Ze zdanění jsou vyloučeny jen závazky dlužníka, který je v úpadku a závazky z titulu úvěrů, půjček, smluvních pokut, úroků z prodlení, poplatků z prodlení a jiných sankcí.
    Určitě si nastudujte tuto problematiku, já jenom "tuším", že něco takového existuje.

Neuhrazené pohledávky můžete taky začít dávat do daňově uznatelných nákladů: O pohledávkách muselo být účtováno ve výnosech, výnosy nebyly od daně osvobozeny, jedná se o pohledávky, ke kterým je možné uplatňovat zákonné opravné položky. Nesmí být promlčené . . . . je tam novinka od roku 2008 k pohledávkám nad 200.tis., role taky hrají různé exekuce, konkursy . .
    Prosím nastudujte si §24 zákon o daních z příjmů.. nechci vám dávat mylné informace, pouze naznačuji směr, kterým se myšlenkově ubírat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).