Re: Škoda vůči zaměstnavateli
V tom případě se obávám, že asi bude zam-tel uplatňovat odpovědnost dle § 250 ZP odst.1, pokud Vám prokáže způsobení škody zaviněným porušením povinností při plnění prac.úkolů.
protože jste to určitě nezavinila úmyslně, tak náhrada škody by měla být omezena dle § 257/2 ZP 4,5 násobkem prům.výdělku.
Prosím jestli by jste mohl posoudit můj problém.
Technolog nám špatně vydal zakázku (nevšiml si změny barvy laku - pro firmu velká ztráta).
Ještě je v tom háček, pán je ve výpovědní lhůtě dle §52)c... Jak to bude s případnými splátkami? Má zl nárok pána propustit okamžitě dle §55)1b tedy bez odstupného? Změnit výpověď?
>
>Prosím jestli by jste mohl posoudit můj problém.
>Technolog nám špatně vydal zakázku (nevšiml si změny
>barvy laku - pro firmu velká ztráta).
způsobil fy škodu, ale ne úmysdlně, čili dle § 257/2 náhrada škody ve výši max. 4,5 násobku mzdy ( průměru)
>Ještě je v tom háček, pán je ve výpovědní lhůtě dle
>§52)c... Jak to bude s případnými splátkami?
Měli byste provést škodní řízení, kde by byla škoda stanovena, zdokumentována, dotyčný by se měl vyjádřit, dohodnout s ním způsob úhrady, podepsal by uznání závazku a splátkový kalendář, který by plnil nebo úhradu jednorázově, jak se domluvíte.
Má zl nárok
>pána propustit okamžitě dle §55)1b tedy bez
>odstupného? Změnit výpověď?
Copak o to, i když je ve výpovědi, tak lze ok.zrušit PP dle 55, ale je otázka, zda toto porušení povinností by bylo dostatečně intenzivní, aby v případném soudním sporu nevyhrál ještě zaměstnanec. Nedokážu posoudit.
JJ lidé jsou různí :-).
Pomohlo, ale určitě to bude mít ještě dohru :-(!
Budu ještě pátrat a zvažovat. A hlavně čekat na vyčíslení škody - záznam o škodě, jestli by to pak nešlo vyřešit domluvou tedy výpověď dohodou.
Jak jde o použití §55 dle mého to není na rozhodnutí mzdové účetní, ale právnické poradny!
>>
>>jo třída, nedávno mi tady jedna prudce inteligentní
>>dáma napsala, že jsem kráva a čúza. Tak nevím.Hlavně,
>>že
>>Vám to pomohlo.
>
>JJ lidé jsou různí :-).
>Pomohlo, ale určitě to bude mít ještě dohru :-(!
>Budu ještě pátrat a zvažovat. A hlavně čekat na
>vyčíslení škody - záznam o škodě, jestli by to pak nešlo
>vyřešit domluvou tedy výpověď dohodou.
I Vy jedna, co to je? Nic takového neexistuje, výpověď nebo dohoda, pozor na pojmy,dojmy,průjmy.
>Jak jde o použití §55 dle mého to není na rozhodnutí
>mzdové účetní, ale právnické poradny!
Jste jedna z mála,alespoň podle různých diskuzí zde, která to chápe naprosto přesně a správně. Zkazit rozhodnutí § 55 může mít pro zaměstnavatele špatné dopady, takže skutečně ne mzdovka, ale personalista se znalostí věci nebo právník.
>>
>>
>>>Jak jde o použití §55 dle mého to není na rozhodnutí
>>>mzdové účetní, ale právnické poradny!
>>Jste jedna z mála,alespoň podle různých diskuzí zde,
>>která to chápe naprosto přesně a správně. Zkazit
>>rozhodnutí § 55 může mít pro zaměstnavatele špatné
>>dopady,
>>takže skutečně ne mzdovka, ale personalista se
>>znalostí
>>věci nebo právník.
>
>JJ § 49 Dohoda - o rozvázání PP! A já se na to nechám
>nachytat .Zvlášť když v každé diskuzu o výpovědi je
>vytýkaný pojem výpověď dohodou :-)!
to nic, hlavně že už venku chumelí a do hospody se budu dneska asi prohazovat lopatou.
Kdybyste něco potřebovala, tak se ozvěte nebo sem hoďte mejl a já Vám pošlu kontakt.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.