Re: Koupě zboží vč. montáže na Slovensku
Podstatné je, zda jde o montáž zboží, které se stává součástí nemovitosti nebo ne.
Pokud jde o nemovitost, pak místem plnění je Slovensko a poskytovatel služby odvede DPH na Slovensku. Nemáte nárok na odpočet slovenské daně v ČR.
Pokud montáž nesouvisí s nemovitostí, pak jde o plnění, kde bude fakturováno bez slov. DPH. Vy si sami daň vypočtete a odvedete. Při splnění obecných podmínek máte nárok na odpočet daně.
Děkuji za odpovědi . Já jsem se řídila § 7 odst. 3. Nevím, kde se uvádí spojitost s nemovitostí? A chápu to tak, že faktura bude se slovenským DPH. My jej tedy musíme zaplatit dodavateli a bohužel nemůžeme nárokovat. Registrace k DPH na Slovensku nám snad z toho nevyplývá...
Děkuji.
Mám dotaz na Annonym: já už se z toho plnění v EU zblázním. Mohl by jste mi vysvětlit:
Když poskytnu službu s montáží na Slovensko, slovenskému plátci DPH. Když se jedná o zdanitelné plnění na Slovensku, protože se jedná o službu vzt. k nemovitosti.
V čem je ten zásadní rozdíl, pokud plátce plátci. Proč přihlášku k DPH na Slovensku. Asi mi utekla jedna zásadní informace a pořád to nemůžu pochopit.
Když poskytnu jakoukoliv službu §9 na Slovensko, zdanitelné plnění jde k odběrateli služby a uplatní se systém, kdy fakturuji já bez DPH a příjemce služby na Slovensku si sám doměří a odvede daň.
Prosím o odpověď, v čem je ten rozdíl, když se jedná o služby vztažené k nemovitosti a odběratel služby je slovenský plátce DPH.
Moooc díky
v§ 9/1 -klasické poskytnutí služby je místo plnění tam, kde má příjemce služby sídlo-pokud fakturace slovákovi - přenese se povinnost na SLovensko - tedy tady fakturace bez daně
v § 10-služby vztahující se k nemovitosti - místo plnění je vždy
tam, kde se nemovitost nachází. pokud je nemovitost na slovensku, a faktují oni vám, tak fakturují s jejich daní, protože místo plnění je tam, kde je nemovitost-tedy v SK .
Pokud byste fakturovali vy za práce na nemovitosti na slovensku,
buď by dph odvedl na slovensku plátce-odběratel, nebo byste se museli přihlásit k plátcovství vy na SLovensku a odvést dph u tamních úřadů, protože se tam z důvodu umístění nemovitosti, přeneslo plnění
>>
>>>>dodává, za místo plnění se považuje místo, kde je
>>>>zboží
>>>>instalováno nebo smontováno.
>>>>nemělo by se fakturovat se slovenskou dph ??
>>>Ano, místo plnění bude Slovensko, tedy bude se slov.
>>>daní, jak správně uvedla Jana N.
>>
>>Mám dotaz na Annonym: já už se z toho plnění v EU
>>zblázním. Mohl by jste mi vysvětlit:
>>Když poskytnu službu s montáží na Slovensko,
>>slovenskému plátci DPH. Když se jedná o zdanitelné
>>plnění na
>>Slovensku, protože se jedná o službu vzt. k
>>nemovitosti.
>>
>>V čem je ten zásadní rozdíl, pokud plátce plátci.
>>Proč
>>přihlášku k DPH na Slovensku. Asi mi utekla jedna
>>zásadní informace a pořád to nemůžu pochopit.
>>Když poskytnu jakoukoliv službu §9 na Slovensko,
>>zdanitelné plnění jde k odběrateli služby a uplatní
>>se
>>systém, kdy fakturuji já bez DPH a příjemce služby na
>>Slovensku si sám doměří a odvede daň.
>>Prosím o odpověď, v čem je ten rozdíl, když se jedná
>>o
>>služby vztažené k nemovitosti a odběratel služby je
>>slovenský plátce DPH.
>>
>>Moooc díky
>
>v§ 9/1 -klasické poskytnutí služby je místo plnění
>tam, kde má příjemce služby sídlo-pokud fakturace
>slovákovi - přenese se povinnost na SLovensko - tedy tady
>fakturace bez daně
>v § 10-služby vztahující se k nemovitosti - místo
>plnění je vždy
>tam, kde se nemovitost nachází. pokud je nemovitost na
>slovensku, a faktují oni vám, tak fakturují s jejich
>daní, protože místo plnění je tam, kde je
>nemovitost-tedy v SK .
>Pokud byste fakturovali vy za práce na nemovitosti na
>slovensku,
>buď by dph odvedl na slovensku plátce-odběratel, nebo
>byste se museli přihlásit k plátcovství vy na
>SLovensku a odvést dph u tamních úřadů, protože se tam z
>důvodu umístění nemovitosti, přeneslo plnění
Prosím Vás, ještě o dovysvětlení - praktický postup.
Když by se jednalo o poskytnutí sl. na nemovitosti na Slovensku, nechtěla bych se přihlašovat k DPH na Slovensku. Jakým způsobem se řeší faktura a jak zjistím, že Slovenský odběratel odvedl DPH?
Prakticky mi to není jasné.
Ještě dotaz, pokud poskytujeme služby, které se vztahují k výrobním linkám - je to poskytnutí služeb na věci movité nebo nemovité. Samozřejmě se při poskytování těchto služeb zapojují věci pevně vzpjaté k zemi.
Děkuji za shovívavost a odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.