Re: Kontrola VZP - důchodce
mě nic nenapadá, mě se jenom zeptali, kolik jich máme a víc nic. Dnes už nejste ani povinna na přihlášku uvádět,že je důchodce...
Teď jsme to řešili- jestliže stávající pracovník začně pobírat důchod a pracuje dál, musí se poslat oznámení, že se dostává do státní kategorie. Tak snad tohle?
Opravdu ? Nepřipadá vám to nesmyslné, vždyť ten důchod mu přiznává a vyplácí OSSZ, proč bychom jim museli nahlašovat, že mu ho přiznali? Tedy ne, že by spousta našich zákonů nebyla nesmyslných...
Někde jsem to vyčetla. Paní psala o VZP. Proč by VZP měla vědět, že OSSZ přiznala důchod? Nepřehlédla jste tohle? Ale je fakt, že občas jsou zákony na palici.
Jéžišmarjá, máte pravdu, nějak jsem popletla OSSZ a VZP (to bude asi tím, že o kousek výše nebo níže se dotaz týkal OSSZ). VZP určitě hlásit nástup do SD, to oni opravdu nevědí...Omlouvám se.
My máme jednoho zaměstnance- důchodce, nastoupil na půl roku. Nevím co právě by mohli po nás chtít. V oznámení o kontrole je, že chtěji podklady, týkající se plnění povinnosti při zaměstnání důchodců.
Tak si zkontrolujte, že jste ho jako důchodce přihlásila a že máte přiznání důchodu a doklad o výplatě důchodu (že je opravdu důchodce).
Přihlášeného ho jako důchodce mám, mám tu od něj oznámení o zvýšení důchodu, ale přiznání důchodu ne. Když jsem to po něm chtěla, řekl, že už to nemá, jen tyhle oznámení. tak snad to projde.