Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Z čeho se počítá výše MD? od JiřinaH. - Re: Z čeho se počítá výše MD? Pokud se...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2010 10:39

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Z čeho se počítá výše MD?
    Pokud se jedná o stejného zaměstnavatele, tak tam jste na rodičovské dovolené do tří let věku dítěte, s tím pobírání RP nesouvisí. Nastoupíte na PPM a průměr se bude počítat jako obvykle( 12 kal.měsíců před nástupem, pokud nebude příjem, tak dokud se na něj nenarazí ) po porovnání vypočítaného průměru
    a průměru při 1.mateřské bude použitý ten,který je pro Vás výhodnější.
    Nejedná-li se o stejného zaměstnavatele, ale o jiného ,kdy Váš pův.zaměstn.poměr trvá, tento s nižším příjmem ukončíte a požádáte o PPM v tom zaměstnání, kde jste na rodičovské dovolené.

  • 15. 11. 2010 14:11

    petrakr (neregistrovaný)

    Re: Z čeho se počítá výše MD?
    Děkuji za odpověď. Jedná se o stejného zaměstnavatele. Takže to mám radost že se mi bude počítat ten průměr z první PPM, tento bude nižší a o dost. Moc děkuji. Ještě se zeptám, po jakou dobu lze takto porovnávat průměr, po dobu těch tří let? Takže kdybych na další PPM nastoupila až po více než 3 letech už by se průměry neporovnávaly?

  • 15. 11. 2010 14:24

    Líba (neregistrovaný)

    Re: Z čeho se počítá výše MD?
    "U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší..."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).