Re: Pohoda-účet 221 řádek v rozvaze
děkuji, už je mi to jasné, ale potřebuji to opravit již u uzamčeného roku, poradkyně tiskla výkazy u sebe, u mě neopravila a rok 2007 a 2008 uzamkla, tak budu muset nějak opravit, aby nám to sedělo (myslela jsem že opravím pouze čísla řádků u účtu, ale ta jsou správně, takže to bude práce, nikdy jsem to nedělala :-( Přesto moc děkuji za trpělivost a přeji hezký den
ještě si dovoluju otravovat - teď dělám ten rok 2008 a běžné účetní období se samozřejmě opraví, ale pokud chci, aby se mi opravil i ten stav v minulém úč. období, tak musím odemknout účto 2007 i 2008 a provést znovu úč.záv - použít zálohu před uzávěrkou, opravit tam řádek ú účtu, provést uzávěrku znovu a to samé v roce 2008, aby se to načetlo v pořádku, je to tak ? nebo lze nějak ručně přepsat a uložit, to ale ase ne, co ? takže mě to stejně nemine, díky za vaši trpělivost
právě že jen v konečných, ty počáteční zůstaly špatně, tak teď musím nějak najít tu pravou zálohu před uzávěrkou, dělala ji poradkyně a bohužel nevím přesné datum, hned potom to zamkla, ach jo...no nějak se s tím musím poprat, zálohy mám, tak to zkusím na kopii účta a snad na to přijdu, díky za pomoc
uf, tak to funguje, díky moc :-) Jen se ještě zeptám - lze někde opravit tak jak se opravuje ve výkazech minulého roku, lze takto opravit v rozvaze v běžném roku - jde mi o to, že někde mám programem zaokrouhleno na tisíce nahoru, správně matematicky má být dolů a tak to má i daň. poradkyně, tak abych srovnalo zrovna i toto (mám rozdíl 1.000), tak jen se ptám, vy ten program zřejmě ovldáte perfektně
Tak to zaokrouhlování ani nelze, tak jen abyste věděl(a) :-))
Zaokrouhlení rozvahy na tisíce provádí program POHODA automaticky. Jedná se o upravování konkrétních řádků rozvahy (tzv. šizení) tak, aby se aktiva a pasiva rovnala. Při tomto postupu je třeba zaokrouhlovat řádky, kde zaokrouhlením vznikne nejmenší odchylka a zároveň pouze ty, které se mohou upravovat (nepatří sem např. Základní kapitál). Zaokrouhlení jednotlivých řádků nelze upravit ručně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.