Re: výpověď kterou jsem dnes obdržela
Musíte napsat přesně, co jste obdržela, protože žádná výpověď dohodou neexistuje. Buď výpověď - jednostranný právní akt, ke kterému není potřeba váš souhlas a prvním dnem následujícího měsíce začíná běžet 2 měs. výpovědní doba, nebo dohoda, kde je potřebný souhlas obou stran a pracovní poměr končí bez výpovědní doby, sjednaným dnem.
Omlouvám se ale šefová dohodu přepsala s tím, že podle par. 52c. mi dává výpověď, že prac.poměr končí 28.2.2011 a že mi na ty 3 měsíce zkrátí prac. dobu na polovinu tj. 4 hodiny denně. Nevím ale myslím si ,že budu na tom hůře i potom při podpoře v nezaměstnannosti. Je mi přes 50 a už si těžko budu hledat práci.
Je to v pořádku. Moc vám děkuji
Výpověď je pro nadbytečnost. Výpovědní doba má být nejméně 2měsíční, Vy ji máte tříměsíční, takže začíná běžet od 1.12. a prac. poměr skončí 28.2. Náleží nejméně 3měsíční odstupné. Ale zaměstnavatel sám od sebe nemůže změnit délku úvazku, to lze jen pokud s tím souhlasí i zaměstnanec.
Přesně tak. Pokud pro Vás mají práci jen na půl úvazku, je to jejich problém. Vy na to přistupovat nemusíte (máte-li pracovní smlouvu na celý úvazek). Chtějte písemně, že máte pracovat jen polovinu pracovní doby a tu druhou půlku vám musí platit jako překážku v práci na straně zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.