Re: výpočet odměny zastupitele
Odměna neuvolněného zastupitele není mzdou, tak že se poměrná část nemůže počítat na pracovní dny ale na kalendářní dny,poměrná část bude 1700 : 30 x počet dnů od ustavujícího zasedání, na kterém byly odměny stanoveny a od kterého pravděpodobně bylo i schváleno vyplácení . Za prosinec a následně za každý další celý měsíc nároku je odměna nekrácená v plné výši. Pouze v případě, že by např. nechodil na zasedání zastupitelstva a pod. by mohol přicházet v úvahu krácení odměny.
No přesně, stejné, co jsem uvedl výše, otázkou je, zda 1700,- bylo stanoveno období 9.-30.11.2010 nebo za období celého měsíce.
Pokud za období celého měsíce, jak uvádíte výše, tak je výpočet 1700 x 12 měsíců / 365 dní v roce x počet dní v měsicí od ustanovení, tj. 22,- výsledek 1229,- :)
Jedná se mi o to, že byl zvolen 9.11. s
>>>>>částkou 1700. Nějak se nemůžu dohledat, jak
>>>>>postupovat
>>>>>při výpočtu první měsíc když je to až od 9.11. Nevíte
>>>>>někdo, jak se to počítá, či kde to přesně najdu? Moc
>>>>>díky a přeji hezký den HankaS
>>>>1700:22=77,27x16=1237,-
>>>Trošku jsem nepochopil výpočet. Pokud je 1700,- na
>>>listopad (tj. 22 dní), pak by měl být prosinec 1700,-
>>>/22
>>>= 77,27 x 31 = 2.395,45
>>>Pokud je 1.700,- za měsíc, tak by listopad měl být
>>>1700*12/365*22 = 1229,-
>>
>>Odměna neuvolněného zastupitele není mzdou, tak že se
>>poměrná část nemůže počítat na pracovní dny ale na
>>kalendářní dny,poměrná část bude 1700 : 30 x počet dnů
>>od
>>ustavujícího zasedání, na kterém byly odměny
>>stanoveny
>>a od kterého pravděpodobně bylo i schváleno vyplácení
>>. Za prosinec a následně za každý další celý měsíc
>>nároku je odměna nekrácená v plné výši. Pouze v
>>případě,
>>že by např. nechodil na zasedání zastupitelstva a
>>pod.
>>by mohol přicházet v úvahu krácení odměny.
>No přesně, stejné, co jsem uvedl výše, otázkou je, zda
>1700,- bylo stanoveno období 9.-30.11.2010 nebo za
>období celého měsíce.
>Pokud za období celého měsíce, jak uvádíte výše, tak
>je výpočet 1700 x 12 měsíců / 365 dní v roce x počet
>dní v měsicí od ustanovení, tj. 22,- výsledek 1229,- :)
To jsme si špatně rozuměli. V měsíci ustavujícího zastupitelstva nemohlo být za celý měsíc. Zastupitelé nemohli schválit odměnu za listopad zpětně od prvního. Jediná možnost, jak zastupitelům, kteří pokračují v dalším funkčním období vyplatit odměnu od 1.- 9. by bylo, když by předchozí ustavující zastupitelstvo v roce 2006 schválilo odměny tak, že budou vyplaceny do ustavujícího zasedání nového.Potom by pokračujícím zastupitelům byla od 1.- 8. vplacena poměrná část odměny z předchozího období a od 9.- 30.poměrná část nové odměny. Novým bude vyplacena odměna od 9.- 30. v poměrné části za kalendářní dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.