Re: ukončení po nemoci...???
Zaměstnanec na dlouhodobé nemocenské. Telefonicky ohlásil, že v pátek ukončí neschopenku a v pondělí přijde. Vedení se s ním chce v pondělí dohodnout na ukončení pracovního poměru.
Jaké datum napsat na dohodu?
Pokud neschopenka skončí v pátek 3.12., ukončí to 6.12., nebude se doplácet zdravotní pojištění za dva dny (so+ne)?
Můžem napsat ukončení pracovního poměru v sobotu?
Snažím se, aby to bylo co nejjednodušší. Poradíte?
Tazatelka píše, že "Vedení" se chce dohodnout na skončení, nikoli zaměstnanec. A tohle známe všichni velmi dobře, zaměstnanec marodí, takže zaměstnavatel se ho snaží při první příležitosti zbavit a to co nejjednodušeji, samozřejmě bez odstupného. Ráda bych se mýlila, ale letité zkušenosti ukazují něco jiného. Ale opravdu je možné i to, i když velmi nepravděpodobné, že je to v zájmu zaměstnance, ovšem to by asi tazatelka psala, že chce ukončit dohodou zaměstnanec , nikoli zaměstnavatel.
Máte pravdu, to že vedení se chce dohodnout mně uniklo (když kliknete na spodnější odpovědi, tak ty vrchní příspěvky už bývají někdy umazané, tak by člověk musel klikat na každý příspěvek zvlášť, aby přečetl všechno). Ovšem může být i další varianta, že zaměstnanec ani skončit nechce a ani zaměstnavatel není žádný všivák, ale že se prostě někdo (ne skutečně nemocný) stále háže marod a firma se ho potřebuje zbavit - ve svém zájmu. Vždyť to známe - na výtky pro nějaké prohřešky to není a přitom ten člověk nijak extra nepracuje a vždycky, když je potřeba v práci zabrat (třeba kvůli hromadě zakázek), hodí se marod... A přitom by na jeho místě mohl být šikovnější člověk. No Vy byste takovému platila odstupné? Neříkám že to tak je, ale mohlo by být.
Já s vámi Karo, plně souhlasím a právě proto si myslím, že zaměstnanec, který bude takový ten "extra pracant" (taky i takové máme a známe), bude natolik "vyčuraný", že určitě nebude chtít přistoupit na , pro něj, asi nevýhodné řešení. Proto jsem napsala, že by musel být blb, kdyby (pokud by ovšem nebylo i v jeho zájmu) končil tak jak psala tazatelka.
Krásně jstu rozbrali všechny možnosti, proč dohoda, proč nemoc. Zaměstnanec je opravdu dlouhodobě nemocný, na jeho místo se přijal jiný člověk, ten pracuje líp, je lepší atmosféra na pracovišti apod. Dlouhodobě nemocný zaměstnanec - nemoc se s ním potáhne, firma nechce za pár měsíců hledat zase nějaký záskok apod. A v dohodě bude mít dohodnutou odměnu (jakože odstupné). Takže si myslím, že to zas tak nefér není. Firma musí dělat, zaměstnanec dostane "jako odstupné".
>>>když je ukončen pracovní poměr k 6.12.2010, jde
>>>zaměstnanec tento den ještě do práce?
>>>děkuji
Ne. Použijete-li neprofesionální vyjádření :k 6.12., znamená to, že pr.pom. končí 5.12.
>>
>>ano
>Zaměstnanec na dlouhodobé nemocenské. Telefonicky
>ohlásil, že v pátek ukončí neschopenku a v pondělí přijde.
>Vedení se s ním chce v pondělí dohodnout na ukončení
>pracovního poměru.
>Jaké datum napsat na dohodu?
>Pokud neschopenka skončí v pátek 3.12., ukončí to
>6.12., nebude se doplácet zdravotní pojištění za dva dny
>(so+ne)?
>Můžem napsat ukončení pracovního poměru v sobotu?
>Snažím se, aby to bylo co nejjednodušší. Poradíte?
Když pracovní poměr končí 6.12.,ještě tento den musí zam. pracovat.Uvede-li se ,že pr.poměr (ne něco) končí k 6.12.,tento
den již pr.pom. netrvá.Nejvíc dohadů o datu vzniká ,pokud jde o datum během měsíce. Jednodušší je uvést datum,kdy pr.pom. končí. Totéž platí co se týká začátků ,kromě toho ,že je lepší mluvit česky :-)
Přesně tak. S tím samozřejmě souhlasím.Reagovala jsem jen a odpověď ano,která měla být ne.
Pokud to bude 31.12. a někdo napíše k 31.12. většinou si domyslíme,že chce skončit 31.12. Horší je to ,jak jsem psala ,bude-li to datum během měsíce. Určeno tonikde není, ale logicky se mi vybavuje ten, kdo dojde KE dveřím, NENÍ za dveřmi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.