Re: Okamžité zušení PP
Nějak tomu nerozumím, vám někdo nechodil do práce, vám to nevadilo, nárok na dovolenou z důvodu absence jste nekrátili a dokonce nějak antidatovali výpověď (nebo spíše dohodu o skončení) a ještě někam posíláte zápočtový list,který ovšem máte předat pouze zaměstnanci ???
Já jsem se radši zeptala,protože jsem jí dovolenou pokrátila a to co měla navíc jsem jí strhla,ale radši se ptám,abych si nějak nenaběhla.
Výpověď jsme neanditatovali,protože ona nám ji teď poslala podepsanou s datumem 13.10.Bohužel to bylo rozhodnutí majitele firmy na to jsem já malý pán.A ohledně předání zápočtového listu vím,že se má předat pouze zaměstnanci,ale ona s námi od té doby vůbec nekomunikovala natož,aby si přijela pro zápočťák.
Ale pokud vám poslala výpověď, jak opakovaně píšete, tak jí přece musí běžet výpovědní doba !!! A jestliže s vámi nekomunikuje, je to její problém, vy zápočtový list nemáte nikomu cizímu co posílat. Pokud nenapíšete o kolik jste dovolenou krátila, nelze vám zůstatek dovolené níjak zkontrolovat.
Pokud poslala výpověď s datumem 13.10. a vy jste to přehlédli a vzali tak, že jste to v říjnu převzali, pak běží 2 měs. výpovědní lhůta a PP skončí 31.12., takže to máte celé špatně
to, že si nepřebírá potvrz. o zaměstnání (to můžete vydat nejdříve 31.12.), je její problém (nejste povinni jí ho zasílat)
Nezlobte se, ale já už tomu nerozumím vůbec. Proč tedy jste psala, že máte od ní podepsanou výpověď? Samozřejmě, § 55 dát můžete - ale to je okamžité zrušení (ten den, žádná výpovědní lhtůa). Takže ona nechodila do práce od 1.9. do 13.10., kdy jste skončili PP dle § 55? Za tuto dobu má neoml. absenci (možnost krácení D a také jste měli srazit ZP - to Vám asi dluží, nebo ho zaplatila do pokladny firmy? Vy - zaměstnavatel - to ZP musíte na její ZP odvést).
Nový zam-tel ji vzít do práce může, ale když nepředala potvrz. o zam., tak ani neví, že takto skončila u předchozího zam-tele. Kdyby šla na ÚP, tak by neměla nárok na podporu. Už je to jasné, proč potvrz. o zam. nepřevzala - pokud má totiž nyní PP a i kdyby skončila ve zkuš. lhůta, tak zam-tel jí vydá svoje potvrz. o zam. a když ona půjde na ÚP, tak již nárok na podporu mít bude. To je tak, když zam-tel netrvá na předložení záp. l. při přijímání zam-ce.
také tomu dotazu nerozumím
proč jste antidatovali výpověď (v dotazu)? Nebo jakým § jste skončili PP? - v nadpisu máte zase okamžité zrušení PP.
Máte v tom nějaký chaos - to jste jí psali neomluvenou absenci - proč jste tedy dovolenou nepokrátili? Zaplatila vůbez za neoml. absenci ZP nebo má dluh? (firma musí odeslat za neoml. A ZP)Nechápu, nač potřebuje nový zam-tel mzdový list - ten bych nevydávala. Potvrz. o zam. si má dotyčná u Vás vyzvednout, v žádném případě neposílejte přímo novému zam-teli.
Mně je to osdobně fuk, co si kdo myslí nebo o mně napíše, snažím se pomoci tam, kde jednak snad něco znám a jednak cítím, že dotyčný pomoc potřebuje, protože sám zkusil a dál nev,í co a jak.
Připitomělé dotazy svědčící o totální neznalosti tazatele, který zastává ve firmě učité postavení a nemá na ani na to, aby problém stručně a správně popsal, mne občas přivedou do úžasu, co vše je někde možné. Ale každý štěstí svého strůjcem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.