Vlákno názorů k dotazu Vánoční úvaha.......... od m. - Re: Vánoční úvaha.......... Milá paní Marie, pokud se někdo...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2010 9:12

m. (neregistrovaný)

Re: Vánoční úvaha..........
    Milá paní Marie, pokud se někdo něčím živí, m u s í sledovat i ty háčky a obezličky,
    a pokud je někdo natvrdlý, také se mu těžko radí, to pak na sebe lidé nejsou milí.

• 14. 12. 2010 9:16

Katka2 (neregistrovaný)

A když se nakonec místo poděkování dočkáte sprdnutí, taky Vám to náladu na další rady nepřidá...

• 14. 12. 2010 9:43

Anna Marie (neregistrovaný)

Děkuji všem za reakce....................Anna Marie

>>>Zdravím Vás v předvánoční čas. Dlouhou dobu sleduji
    >>>tuto diskuzi, bilancuji svůj pracovní proces, bez
    >>>přestávky dělám už bezmála 38 let, začínala jsem v
    >>>zemědělské provozu v nelehkých podmínkách, pomalu to
    >>>balím na
    >>>důchod, nevím jestli se ho však dočkám.....to jen o
    >>>mně. Tuto diskuzi jsem si vybrala, že se tu pomáhalo.
    >>>Pomalinku zjišťuji, že jste na sebe nedobří. Sice si
    >>>radíte, ale jste na sebe sem tam jak na "cizího". Tak
    >>>se
    >>>seberte, obsáhnout vše opravdu nejde, někdo má i jiné
    >>>starosti, trápení a široký rozsah povinností, než jen
    >>>sledovat změny, háčky a obezličky toho co nám tam
    >>>nahoře připravují. Tak apeluji na Vás všechny,
    >>>pomáhejte
    >>>si, nevytahujte se nad ty, kteří nestíhají. Ráda jsem
    >>>tu
    >>>nacházela rady, dokonce to to bývalo lepší jak na
    >>>nákladných školeních. Tak se mějte účtařenky a
    >>>účaři-i
    >>>právnící- dobře a BUĎTE NA SEBE MILÍ, a to nejen
    >>>před
    >>>Vánocemi. Moc Vás všechny zdraví Marie z Valašska
    >>>
    >>>SNAD MI TO NEVYHODÍTE.
    >>
    >>
    >>Milá paní Marie, pokud se někdo něčím živí, m u s í
    >>
    >> sledovat i ty háčky a obezličky,
    >>a pokud je někdo natvrdlý, také se mu těžko radí, to
    >>pak na sebe lidé nejsou milí.
    >A když se nakonec místo poděkování dočkáte sprdnutí,
    >taky Vám to náladu na další rady nepřidá...

• 14. 12. 2010 10:35

pája

Napsala jste to moc hezky, z příspěvku přímo dýchne ten počátek vánočního období, ale..není vždycky všude svátek... představte si, že kvůli těm kličkám a obezličkám, které jak píšete, nemá každý čas sledovat, se povede nějakému neználkovi, který sedí ve firmě na funkci, kde může ovlivňovat dění a hlavně existenci zaměstnanců,(třeba je to příbuzný majitele), díky své neznalosti, kterou jsme tady už mockát zažili, způsobit zaměstnanci, který nemá nic než svou práci(nemá ani příbuzného ve firmě), před těmi Vánocemi existenční problém, ohrozí ho špatným rozhodnutím, špatně mu spočítá mzdu, na kterou má nárok,aby své rodině zabezpečil alespoň ty Vánoce v rámci svých možností....
    to je pak radost, v praxi jsem se s podobnými existencemi nejednou setkal, bohužel i tady se občas objeví, radí, kritizují, navádějí, a přitom na to absolutně nemají a když je někdo na to upozorní, tak už se sypou nadávky, urážky atd. To pak někdy odpovídajícího přímo donutí, aby v odpovědi přitvrdil a dotyčnému dal jasně najevo, že takto ne a přidal třeba radu"ať si před spaním čte ZP nebo podobně..."
    Jinak hezké svátky všem, ať se nespálí cukroví, čím bychom se po večerech cpali...

• 14. 12. 2010 19:10

Jitule (neregistrovaný)

Souhlasím s Pájou.Ale pro mě je i ta kritika důvodem k zamyšlení a hlavně nápravě, abych se příště více zamyslela. O starostech běžných zaměstnanců v boji s neschopnými nadřízenými máte taky naprostou pravdu. Aktuálně mám vlastní zkušenost - po 8 letech měním zaměstnání, dělám personalistu ve firmě s více než 200 zaměstnanci a 4 dny před skončením PP za mnou přišli, že chtějí zaučit novou zaměstnankyni, která to v životě nedělala. Tak jsem je slušně poslala k šípku. Vedoucí si myslí, že jsem vlastně nic nedělala... Ale přece si tím nenechám zkazit vánoce! Tak přeju všem odvahu a vytrvalost v boji s hloupostí a hlupáky a hlavně krásné a klidné vánoce!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).