Re: Student 27 let - prezenční studium +
Jestli měl na DPP do 5000,- za měsíc, tak tam měl srážkovou daň, ta je konečná, takže mu ve škole můžou udělat roční zúčtování daní. Pokud bylo nad 5000,- za měsíc, byla to daň zálohová, požádá o potvrzení o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavatelů a podá si sám daňové přiznání.
V pořádku, já Vám moc děkuji :-) Navazoval z magisterského studia - oficiální datum od 8.února 2010. Dovršil věku 27 let dne 1.1.2010. Čili student 12 měsíců - sleva 335 kč za měsíc a zároven sleva na poplatníka 2070 za měsíc. Budu počítat celých 12 měsíců nebo pouze 11? Dle mého názoru 12, pokud navazoval. Mám pravdu? Děkuji Vám
Omlouvám se za malou chybu.. dovršil 27 let 1.10.2010 (nula mi vypadla). Magisterské studium bylo do 31.1.2010 navazoval na doktorantské denní studium - což podle zákona je studentem. A datum doktorantského studia je od 8.2.2010. Čili kolik měsíců?? Ach ty měsíce :-D
Přesně tak, souhlasím s Líbou. 26 let dovršil už v roce 2009, takže od té doby slevu neměl. A až začal studovat denní doktorandské, tak zas sleva náleží (maximálně do 28 let). Jen pořád nevím, jestli za 11 měsíců nebo za 10 (od února nebo až od března?).
Tak se zeptám jinak..Jak by to bylo v případě kdyby dovršil 1.10.2010 26 let? V tomto případě by se 12 měsíců počítalo?? Se stejnými podmínkami co už jsem psala. Magisterské studium do 31.1.2010 a navazující denní doktorantské od 8.2.2010. Děkuji, ale zajímá mě to.
Ano, v tomto případě by se počítalo, protože by mu bylo méně než 26 let. 26 let by dovršil až 1.10.2010 a to by již studoval denní doktorandské, takže by sleva pokračovala (až do 28 let).
Už jsem si uvědomila, že rozhoduje stav v prvním dni v měsíci. Takže k původnímu případu: Dokt.studium začal 8.2., takže za únor sleva nenáleží, protože 1.2. dokt. nestudoval a bylo mu již více než 26 let. (Upozorňuji, že u dokt. studia musí jít pouze o studium denní, aby měl slevu). Rodiče ale zvýhodnění již nebudou mít.
>>>
>>>>>>>>Já si stejně myslím, že ne, protože od 1.10.2009, kdy
>>>>>>>>mu bylo 26 let, tak studoval magisterské, takže to už
>>>>>>>>studentem nebyl.
>>>>>>>
>>>>>>>Přesně tak, souhlasím s Líbou. 26 let dovršil už v
>>>>>>>roce 2009, takže od té doby slevu neměl. A až začal
>>>>>>>studovat denní doktorandské, tak zas sleva náleží
>>>>>>>(maximálně do 28 let). Jen pořád nevím, jestli za 11
>>>>>>>měsíců
>>>>>>>nebo za 10 (od února nebo až od března?).
>>>>>>Máte pravdu,za leden sleva nenáleží, ale myslím, že
>>>>>>za
>>>>>>únor ano. Nula je sice důležitá, ale tady nic
>>>>>>nezmění.
>>>>>
>>>>>Tak se zeptám jinak..Jak by to bylo v případě kdyby
>>>>>dovršil 1.10.2010 26 let? V tomto případě by se 12
>>>>>měsíců počítalo?? Se stejnými podmínkami co už jsem
>>>>>psala.
>>>>>Magisterské studium do 31.1.2010 a navazující denní
>>>>>doktorantské od 8.2.2010. Děkuji, ale zajímá mě to.
>>>>
>>>>Ano, v tomto případě by se počítalo, protože by mu
>>>>bylo méně než 26 let. 26 let by dovršil až 1.10.2010
>>>>a
>>>>to
>>>>by již studoval denní doktorandské, takže by sleva
>>>>pokračovala (až do 28 let).
>>>>Už jsem si uvědomila, že rozhoduje stav v prvním dni
>>>>v
>>>>měsíci. Takže k původnímu případu: Dokt.studium začal
>>>>8.2., takže za únor sleva nenáleží, protože 1.2.
>>>>dokt.
estudoval a bylo mu již více než 26 let.
orňuji,
e u dokt. studia musí jít pouze o studium denní, aby
ěl slevu). Rodiče ale zvýhodnění již nebudou mít.
ozumím, už je mi to jasné :-) Jen v případě, že by
vršil 26 let 1.10.2010 by rodiče mohly odečíst
levu
ouze za 9 m, že? Děkuji za skvělé objasnění..
>>Ano. A pokud by dovršil 26 let 2.10.2010, tak by
diče měli zvýhodnění za 10 měsíců (protože 1.10. by
u
eště 26 let nebylo).
>
te skvělá, děkuji.
Co to tady plácáte - jak by řekla all. Naposledy v měsíci, kdy dovršil 26 let. To znamená, že dovršil v měsíci říjnu, i když to bylo prvního, náleží tedy i za říjen.
To plácání patřilo mně? :-) Přiznám se, že v tomto jsem si opravdu nebyla jistá - dovršení 26 let... hm...asi je to tak. Ale nemusíte na mě tak vyjíždět, mě to docela mrzí, protože si myslím, že dost mých rad je správných a užitečných, chodím sem již dlouho a každý se může splést. Stačí opravit chybnou radu :-)
Každý se může splést..Jsme jenom lidé a od toho děláme občas chyby, abysme se poučili.. A já všem děkuji za příspěvek, je to diskuze, takže každý má právo napsat co si myslí a od toho jsou tu ostatní aby to bud potvrdili a nebo vyvrátili!
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.