Re: FV v kc, platba v eurech- jak likvid
jeste prosim o radu, ten kurz cnb, podle ktereho mam prepocet provest - to je tento?
14.12. EMU euro 1 EUR 25,160
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.jsp?date=13.12.2010
nebo se pocita nejaky jiny? Jsem trochu zmatena jak to kazda banka pocita jinak.
diky
prosiiiiim, nikdo nevi?
>jeste prosim o radu, ten kurz cnb, podle ktereho mam
>prepocet provest - to je tento?
>
>14.12.
>EMU euro 1 EUR 25,160
>
>http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.jsp?date=13.12.2010
>
>nebo se pocita nejaky jiny? Jsem trochu zmatena jak to
>kazda banka pocita jinak.
>
>diky
Re: prosiiiiim, nikdo nevi?
takze na tom ale prodelam, je to tak?
vystavim fakturu na 20.000 Kc. Prevedu CNB stred (25,16) na 794,91EUR.
na ucet mi prijde prepocet podle aktualniho CSOB devize nakup (dejme tomu 24,56) coz je 19 523Kc.
Takze prodelam cca 480Kc??
A tuto castku dam na ucet kurzovych ztrat.
to je v poradku? OPravdu to je spravny postup?
nene, mam to vystavit dneska, ale delam to prvne a snazim se to pochopit jak to funguje. Pripada mi, ze z principu musim proste prodelat. Ten CSOB nakup je proste vzdy mensi nez CNB stred. Rozhodne v horizontu tech par dni nez platba prijde.
Mam rict kolik eur ma zakaznik poslat a nerada bych to pak doplacela ze sveho, az sef zjisti, ze prodelal...
Zatim vsechno chodilo pres dobirky v Kc, takze to bylo v pohode, to jsem nemusela resit.
Ze svého to samozřejmě doplácet nebudete. Pokud je tam rozdíl, vždy je to kurz. zisk nebo ztráta, která se zúčtuje v účetnictví. A většinou je ztráta pohledávky dle kurzu. A proč Vám nejde platba v Kč,když by to druhá strana akceptovala. Pak by to bylo jasné.
jeste se zeptam, muzu po zakaznikovi chtit, aby zaplatil kurz CSOB nakup? Nebo toto mohou jen smenarny? nebo je to uplne jedno podle jakeho kurzu zaplati a hlavni je jak to pak zuctuju v ucetnictvi?
ono se to podle predpokladu sefovi nezda. Argumentuje mi tim, ze supermarkety umoznuji platbu v eurech a maji zpravidla sileny kurz, v zadnem pripade CNB stred a oni prece take nejsou smenarna...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.