Re: co zaměstnanec nevymyslí????
Jenže dovolenou určuje vždy zaměstnavatel. Zaměstnanec si ji může "naplánovat" a pak jít za zaměstnavatelem, že by chtěl v těch dnech dovolenou a zaměstnavatel, pokud souhlasí, mu ji určí. A na určenou dovolenou musí zaměstnanec nastoupit a přerušuje ji jen nemoc.Tak se zařiďte podle toho.
Je to pan Pája a myslím, že nenadává. Psala jsem Vám, že o tom, kdy a kolik bude zaměstnanec čerpat dovolené, rozhoduje pouze zaměstnavatel. On požádal zaměstnavatele o dovolenou např. od 21. do 31.12. Zaměstnavatel souhlasí a dovolenou mu v tomto období nařídí čerpat. Zaměstnanec musí od 21.12. začít čerpat dovolenou. Pokud půjde např. 22.12. darovat krev, tak je to jeho věc, jde ji darovat ve své dovolené. Dovolená se tímto nepřerušuje, tento den čerpá dovolenou. Už je to jasné?
Už je mi to jasné, já jsem to také tak viděla!!! nezaplatit- prostě má zrovna dovolenou. Přečetla jsem §203,217,219Zp a přerušit může jen nemoc, ošetřování avoj.cvičení.... Uf děkuji za odpově´d.
samozřejně nechceme nikoho poškodit, platíme jim kde co, ale toto už mě docela zvedlo...
hlasí, mu ji určí. A na určenou dovolenou
>>musí
>>zaměstnanec nastoupit a přerušuje ji jen nemoc.Tak se
>>zařiďte podle toho.
>No já tedy stále nevím, zda přerušit dovolenou, den
>krve zaplatit
>a pokračovat v dovolené ....paní pája, nám všem
>nadává:)
kdo Vám proboha nadává, vemte si ZP a prováděcí předpisy a čtěte a čtěte.
>a jednoznačně myslí proplatit i když měl dovolenou. Já
>bych také souhlasila s tou nemocí...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.