Re: Sazba DPH-pořez vlastní kulatiny
snížená sazba se určitě nevztahuje. kulatina je vaše o tu se nejedná. jedná se o službu -pořez. ta v příloze 2 ZDPH - služby ve
snížené sazbě není. jsou tam jen služby mytí oken a čistění vnitřních prostor v domácnostech.
má být sazba 20%. vyjímka na službu pořez dřeva prostě není.
když není vyjímka - platí základní sazba.
pokud vám to neopraví, nemusí vás to zajímat. vy uplatníte odpočet 10% , on bude mít event. špatně - odvod 10% místo 20% státu. on bude muset dělat opravná přiznání a dodanit.
pokud služba není ve vyjímkách příloze č. 2 že má sníženou sazbu,
musí mít sazbu základní. nikde jinde žádné vyjímky v zákoně nejsou
Jani před sebou mám zákon DPH seznam služeb (zboží) podléhající snížené sazbě. Pročetla jsem pečlivě, ale služby jako výroba a prodej řeziva (pořez vl.kulatiny) jsem zde opravdu nenašla. Navíc to není první faktura od pilařů, která se mi dostala do ruk, ale je jediná která má 10 % DPH.Jediné co je společné se dřevem je ve zboží (4401) palivové dřevo, ale to s touto službou nemá nic společného.Děkuji Vám za konzultaci a jsem s pozdravem J.
fakturu bych vrátila k opravě , nezaplatila. taky možnost. nebo jak říkám, odpočítat co vám fakturuje a neřešit. chyba je na jeho straně.v příloze č. 1 jsou pod kodem 06 živé dřeviny, tam by snad
mohla patřit ta kulatina. ale o tu se nejedná. Ta je vaše, vám se jedná o pořez - službu a ta ve příloze 2 - vyjímkách na službu s 10% není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.