Vlákno názorů k dotazu ČID-přivýdělek od elena - Re: ČID-přivýdělek ahoj - mám též ČID a chodím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2011 13:54

elena (neregistrovaný)

Re: ČID-přivýdělek
    ahoj - mám též ČID a chodím do práce, doposud není hlídaný limit finanční, jen jestli máte omezené hodiny, tak ty nesmíte překročit. říká se, že by měl být obnoven limit peněz, ale zatím to není uzákoněné. myslím si, že můžete normálně pracovat, pokud vám to zdraví dovolí, ale hlídejte si zákon....přeji hodně zdraví a pohody. Věra

• 7. 1. 2011 14:03

mig26 (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji. Mohla by jste mi prosím poradit, v jakém zákoně to je? Nemnůžu to nikde najít. Mám nastoupi jen na 3 měsíce, ale na 8 hodin denně a za půl hodiny mi budou volat, zda tu práci beru nebo ne :-( Ještě jednou moc děkuji.
    >>Dobrý den. Prosím Vás o radu. Jsem částečný invalidní
    >>důchodce. Chtěla bych si přivydělat a nevím jestli je
    >>nějaký limit, abych nepřišla o důchod. Moc Vám děkuji
    >>a přeji hezký den.
    >ahoj - mám též ČID a chodím do práce, doposud není
    >hlídaný limit finanční, jen jestli máte omezené hodiny,
    >tak ty nesmíte překročit. říká se, že by měl být
    >obnoven limit peněz, ale zatím to není uzákoněné. myslím
    >si, že můžete normálně pracovat, pokud vám to zdraví
    >dovolí, ale hlídejte si zákon....přeji hodně zdraví a
    >pohody. Věra

• 7. 1. 2011 14:32

JiřinaH. (neregistrovaný)

Omezení výdělku u čid není, musíte mít doporučení lékařky
    k výkonu této činnosti a na kolik hodin Vám doporučuje pracovat.
    Nástup čid se hlásí na OSSZ, která "pilně hlídá". Pokd se jedná o kratší úvazek , volte raději dohodu o provedení práce , která se nesleduje. POdmínka je jen 150 hodin v roce u jednoho zaměstnavatele. Nesráží se z toho pojištění a při podepsání Prohlášení daňpoplatníka by Vám asi nevyšla ani žádná daň(podle výše měs.odměny). Přeji Vám možnost přivýdělku, ale pozor, dnes jsou skutečně čid v zorném poli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).