Re: Vývoz zboží do třetí země
Děkuji mnohokrát!
Jak je to prosím s dopravou a balným, do přiznání DPH uvedu celou částku včetně nebo jen částku za zboží? Zde na fóru jsem se dočetl, že bez dopravy. Fakturu za dopravu jsem uhradil společnosti a dal si do uznatelných výdajů. K dopravě jsem připočetl balné a vyfakturoval spolu se zbožím. Tuto částku jsem celou uvedl do DPH na ř. 20. Vycházel jsem z toho, že do výdajů dávám též cenu zboží vč. dopravy a balného.
Děkuji!
Re: Vývoz zboží do třetí země
Samozřejmě, minule šlo o EU, to bylo na ř. 20, nyní počítám s tím, že na ř. 22, protože jde o třetí země. Jen mě zarazila ta doprava, že někdo uváděl jen samotnou cenu zboží. Lekl jsem se, že bych musel opravit přiznání DPH, ale nechám to tak a budu uvádět cenu vč. dopravy.
Děkuji mnohokrát!
Re: Vývoz zboží do třetí země pro Janu N
Prosím,
když je na vydané faktuře na vývoz za zboží do 3. země uvedeno EXW, ale přesto vyclí a naloží dodavatel, a uvede se i jako odesílatel na CMR, jak je to prosím s DPH? Dopravu si obstarává (objedná, platí) zákazník. Lze to i v tomto případě považovat za osvobozeno od daně (na faktuře je odkaz na § 66)? Nebo musí být mandátní smlouva se zákazníkem, že dodavatele pověřuje zajištěním vyclení, nakládkou na dopravce, aby to bylo OSV od DPH?
A stejný případ, opět EXW, dodání do EU, na faktuře věta s odkazem na § 64, ale dopravu objedná dodavatel, uvede se i na CMR jako odesílatel.
Je na to prosím někde nějaký odborný článek - vazby Incoterms a DPH?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.