Re: Přidá se někdo?
A není v té smlouvě, že nahrazuje daňový doklad, když tam je vyčíslené DPH? Nemám s tím moc zkušeností, počkejte si, jestli se někdo přidá. Ještě blbý dotaz - je to opravdu úvěr? Není to leasing? Pak by to bylo trošku jinak.
Pokud mí klienti kupují auto na úvěr - tak mívají KUPNÍ SMLOUVU (od dodavatele auta), což je daňovým dokladem a pak úvěrovou smlouvu se spl. kalendářem od úvěrové společnosti... Jestli chcete, můžete mi sml. naskenovat, já na to mrknu... L.
Je to klasická smlouva o úvěru s částkami bez daně i vyčíslená daň. Jedná se mi o uplatnění DPH. Nemám ale daňový doklad. A nevím jestli můžu na základě této smlouvy uplatnit DPH.
My jsme dostali k autu fakturu-daňový doklad od prodejce a k úvěru splátkový kalendář,kde byla vyčíslena po dobu splácení - měsíčně - jistina, úrok, náklady na pojištění.
Souhlasím. Od někoho jste koupili auto a od něj byste měli mít daňový doklad - poptejte se toho, kdo tuto koupi zařizoval. Pak jste si vzali úvěr, tím jste splatili fakturu a úvěr budete postupně splácet.
Mám firmu - autodopravu - mají spoustu aut na úvěr, vždy mám fakturu na koupi auta a pak od úvěrové společnosti splátkový kalendář a smlouvu o úvěru.