Re: poměr srážek přednostní 1. a2.třetin
Pokud víte, že se z první třetiny sráží bez pořadí, tak si to změňte, protože zejména v 1. třetině se musí zachovávat pořadí a to nepřednostních i přednostních pohledávek. U přednostních pohledávek je z tohoto pravidla výjimka pro výživné, které se vždy dostane na první místo přednostních pohledávek.
Re: poměr srážek přednostní 1. a2.třetin
reakce k ... - o § 280 jsem hovořila, ale omylem jsem napsala 279, ach ta čísla ..., proto jsem odpověď u ... nenašla. Omlouvám se za popletené číslo §. Takže dle vašich odpovědí jsem srážky vlastně prováděla správně, jen jsem ve svém "novém výkladu" zazmatkovala? Ohledně pořadí v první třetině, tedy: Změna oproti původnímu dotazu. Pokud bych měla přednostní pohledávku, 2. třetina nestačí k pokrytí, použiji i 1. třetinu (nemám nepřednostní pohl), další měsíc je doručena nepřednostní, ale má smůlu, protože v 1. třetině je v pořadí již přednostní a nepřednostní musí čekat na své pořadí, uff..., je to tak správně - můj původní dotaz a tento dotaz? Takže tomu rozumím dobře?? děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.