Re: Úroky z úvěru
Dobrý den, pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti tak bohužel ne. Řešila jsem to před 4 lety... i na FÚ. Nejde to. Nakonec mi uznali, že jelikož jsem manželka majitele a mám v domě trvalé bydliště tak si moje úroky z úvěru může odečítat manžel. Ale stálo to hodně úsilí to tehdy vyřídit.
Ahaa :-( .. no já si právě pořád nejsem jistá, jestli to jde, nebo ne. Když jsem to řešila přímo s daňovou poradkyní, řekla mi, že si myslí, že podle §15 odst.3 by to mohlo jít, protože podmínka vlastnictví se vztahuje pouze k bytu. Ale jistá si 100% taky nebyla...
taky jsem si myslela, že nebude problém a pak po mě tehdejší mzdovka chtěla výpis z katastru, že jsem spolumajitel a narazila jsem, vůbec mi to nechtěla vzít. Jedno jestli je to byt nebo dům. Hodně pomohlo tehdy i to, že manžel je vlastně na mých úvěrech spoludlužník, ale museli jsme jim donést haldu kopií všech smluv, výpis a dát jakési prohlášení apod.... ale povedlo se kupodivu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.