Re: fakturu danove nebo nedanove
je to cca 600kc bez dph, takze nevyznamna polozka. Ono je to tak, ze prisel dobropis na puvodni fakturu (z 2008, oni ji omylem vystavili bez dph a meli kontrolu) a s ni nova faktura na tutez castku jiz s dph. To dph jsme jim doplaceli.
Ja jsem tedy dobropis a novou fakturu zapocetla a zaradila nedanove a dph uplatnuju.
doufam, ze to je spravne...
No to nevím jestli tomu dobře rozumím. Vlasntě doúčtovávali jen DPH? Potom není dobře účtovat 600,- Kč do roku 2010 - pokud to máte už v roce 2008 v nákladech. 600 bych dala proti sobě např. na podrozvah.účty a nebo spoj.účty, tak aby se srovnaly a jen DPH bych proúčtovala. Zkuste o tom ještě popřemýšlet. A když bude nejhůř tak jen DPH nedaňově a hotovo.
oni vystavili fakturu v 2008 na 600kc s 0% dph. Zbozi jsme odebrali, zaplatili. Ted poslali (po te kontrole na jejich strane) dobropis na puvodni fakturu 600Kc s 0%dph a zaroven novou fakturu na 600Kc s 19% dph (ktere odpovida roku 2008 dle vysledku kontroly, je tam i uvedeno dodani zbozi 2008). Tech 114 Kc dph jsme jim doplatili. Smyslem vseho bylo doplatit dph.
a ja si s tim prave nevim moc rady jak to zauctovat. Ja se k tomu stavim tak, ze se jedna o opravu 2008, tak bych oboje dala nekam nedanove.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.