Re: odstupné
Dobrý večer,
omlouvám se, že vstupuji tazatelce do dotazu! Ale třeba ji odpověď na moji otázku bude také zajímat. Zanedlouho mě zřejmě čeká stejná situace a bojím se, že pravděpodobný průměr mi zaměstnavatel stanoví o hodně nižší než jsem měla před nástupem na MD (vymluví se třeba na krizi...). Může mi vypočítat průměr z nějaké zaručené min. mzdy odpovídající mé profesi? Určitě mi bude chtít vyplatit odstupné v co nejnižší částce! Děkuji za Vaše názory a přeji příjemný den.
Re: odstupné
Dobrý den,
také mě velice mrzí, že "matka, která si dovolila odejít na MD a potom na RD" se ocitne v této situaci a zaměstnavatel s ní ukončí prac. poměr s tzv. pravděpodobným průměrem = nejnižším možným. Když se jde matka po skončení rodičovské dovolené zaregistrovat na ÚP, dostane podporu vypočítanou z min. mzdy ve státě. Proč ne z výdělku před nástupem na MD? U ostatních pracujících, kterým skončí PP a mají nárok na odstupné a následně podporu, se při výpočtu vychází z posledního dosaženého příjmu. Připadá mi to jako diskriminace. Já vím, nejlepší je jít ihned pracovat, dělám pro získání nového zaměstnání maximum, ale v dnešní době jej sehnat je nelehký úkol ... Hezký den všem!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.