Re: Srážky ze mzdy
Předně musíte na adersy těch exekutorů (př.soudů) napsat, že k vám nastoupil do PP. Oni vám pošlou ex.příkazy. Srážet budete podle pořadí, v jakém byly doručeny k prvnímu plátci (tedy nikoli k vám, ale podle pořadí z ÚP). Srážet začnete ihned, budete deponovat a po obdržení nabytí právní moci teprve pošlete. Srážku budete počítat z čisté mzdy, tj. může být každý měsíc jiná.
Děkuji,moc jste mi pomohla. Jen stále nevím, když budu mít např.částku 800,- Kč, kterou mu budu moct srazit, tak tím budu splácet jen tu první pohledávku až do úplného zaplacení a poté začnu splácet další? Nebo těch 800 Kč rozdělím na všechny 4 věřitele? U toho 1.věřitele má totiž dle informací zaměstnance ještě dluh cca 80.000,- a tak mám pocit, že při té hrubé mzdě 8.500,- Kč se na ty ostatní vůbec nedostane. A co když začnou chodit ještě další exe příkazy?
Jak jsem napsäla-budete srážet podle pořadí, v jakém došly. (Pokud náhodou nedošly třeba 2 v jeden den). Takže nejdříve po 800 korunách tu první, po jejím splacení terprve tu další. Ano, při této částce bude splácet dlouho...Ale to vás bolet nemusí¨, to je jeho starost. Když přijdou další, zařadíte je na konec (pokud nebude nějaká přednostní, ta by se začala splácet z 2/3)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.