Re: Zaměstnanec na RD-2. dítě a nově jed
Pracovní poměr , v kterém nyní jste na RD rozhodně neukončujte,
z funkce jednatele byste nebyla pojištěna již ze zákona, takže žádný nárok na peněžitou pomoc v mateřství byste pak neměla
(v případě ukončeného pr.pom. Teď jste proti výpovědi chráněna a skončit by mohl jedině po oboustranné dohodě. A to nedělejte, máte před sebou 2.PPM) Jinak čerpat PPM z prac.poměru a současný výkon jednatelky se navzájem nepopírají. U jednatele nikdy nemůže jít o pracovní činnost na základě prac.smlouvy.
Re: Zaměstnanec na RD-2. dítě a nově jed
opravdu děkuji za odpověď. Pracovní poměr jsem ani ukončovat nechtěla, pořád bych ráda nastoupila i po 2. dítěti. Ale po mých vlastních zkušenostech (kdy ještě nikdy nevzal žádnou maminu zpět), tak si moc velké naděje nedělám. Většinou to ukončí nějakou dohodou. Proto jsem chtěla využít možnosti být jednatelkou v nové společnosti a když nic, tak si zajistit situaci právě po mateřské.
Moje obava byla míněna spíše tím směrem, abych nepřišla kvůli jednatelství o mateřskou od zaměstnavatele. Vím, že to zní divně,ale když jsem vedle zaměstnání podnikala na ŽL, tak jsem podnikání musela na těch cca 28 týdnů přerušit. Proto se ptám,protože si neumím představit jak přerušit funkci jednatele. Ale pokud mi neplyne žádný příjem, myslím že by v tom sociálka nemusela vidět žádný problém, že? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.