Re: dohoda o rozv.PP-podpora v nezam.
Na semináři JUDr.Štefko, který přednáší i na ÚP bylo řečeno, že dohoda v souvislosti s nadbytečností - ÚP jsou seznámeny s tím, že výše podpory nebude nižší a budou postupovat ve výkladu jednotně. Proto by mne zajímalo, jak tazatelka nebo ten, na kterého se ptá, dopadne, pokud si vzpomenete,napište nám prosím, díky.
tak to mne taky zajímá, protože tyhle výklady na školeních jsou mnohdy pouze osob.názorem přednášejícího. Proč toto nezakotvili do novely zák. o zaměstnanosti, když o tom teď melou? Přitom v souvislosti s novelizací tohoto zákona upravili a doplnili i Vážné důvodyy v § 5, které zabrání snížení úpodpry v případě ukončení PP zaměstnancem.
pájo, mě snad šálí zrak ... a to se ptáte vy - právník, proč to nezakotvili do novely .... :) jako byste neznal nové a slavné novely novel ....
Sama jsem zvědavá, jak to bude v praxi vypadat, ale nebyl to osobní názor, tvrdil, že vykládá i pro ÚP a jsou tak srozuměni, no uvidíme. Mějte se.
pokud jsem našel toho správného Štefko JUDr., tak je to odborný asistent a tajemník práv.fakulty UK, jaký má asi jeho výklad problému právní význam, když rozšiřuje vážné důvody zakotvené v zákoně o další, nový, v zákoně neuvedený? Že přednáší pro ÚP, to je sice hezké, ale pro něj je to podle mne jen další příjem, nikoliv závazný výklad zákona pro činnost ÚP. Takže uvidíme....
To, že je na UK vím, také je z-cem ČSSZ Praha, právního odboru. Závazný výklad to samozřejmě není, sděloval postoj MPSV a ani MPSV nemůže podávat právně závazný výklad, zmínil dohodu mezi úřady práce a tím, že pro ně přednáší, tím jsem měla na mysli to, že je blízko zdroje, howg :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.