Re: Likvidace škody občan-daňový příjem?
jo, a sro zdaňuje jemu 1% že to auto užívá i pro soukromé účely?
nebo máte smlouvu, že v lichý den je auto pronajato a v sudý ne? opravy komplet platí sro i když je pronajato jednou sro a podle toho jak se hodí tak zase není?
to si děláte srandu nebo to myslíte vážně?
Srandu si opravdu nedělám. Jaký zákon tím tedy prosím porušuji?
Dle smlouvy máme vypsané období, kdy je auto pronajaté. Za toto období také platí fyzická osoba silniční daň. Tato fyzická osoba (současně jednatel) účtuje s.r.o. za pronájem cenu obvyklou. V období, kdy auto není pronajaté s.r.o. ho využívá fyzická osoba....jednatel není zaměstnancem, má uzavřenou mandátní smlouvu...ráda se poučím,pokud to tak být nesmí...
L.
Srandu si opravdu nedělám. Jaký zákon tím tedy prosím porušuji?
Dle smlouvy máme vypsané období, kdy je auto pronajaté. Za toto období také platí fyzická osoba silniční daň. Tato fyzická osoba (současně jednatel) účtuje s.r.o. za pronájem cenu obvyklou. V období, kdy auto není pronajaté s.r.o. ho využívá fyzická osoba....jednatel není zaměstnancem, má uzavřenou mandátní smlouvu...ráda se poučím,pokud to tak být nesmí...
L.
např. jak je to s benzínem? to vždy nájemce vrátí auto majiteli s prázdnou nádrží? nebo si nechá proplatit zbytek benzínu, protože ho má samozřejmě sro v nákladech ale projede ho majitel? a naopak? zase vycucnou při předání nádrž?
a ve smlouvě máte dopředu na celou dobu nájmu vypsané dny, kdy je pronajato a kdy není? tak to bych tu smlouvu chtěla vidět:-))
Mj. jakým způsobem uplatňujete výdaje související s pronájmem?
Pak mě zaráží ten institut pronájmu a inkasování příjmů z něho. Píšete, že má společnost vůči vám jako fyzické osobě závazky z pronájmu. To už by mohl správce daně posoudit jako "obcházení zákona", zejména v souvislosti s příjmem ze škody - totálky, kterou chcete mít osvobozenou ( ten 1 den, kdy se zrovna stala totálka).
Navíc nájemní smlouva trvá a já bych to posoudila v souvislosti s dosahováním příjmu z pronájmu. Ne vůbec se mi to nelíbí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.