Vlákno názorů k dotazu Firemní stravování bez stravenek (cenin) od JirkaZ - Re: firemní stravování bez stravenek (ce Znamená to, že...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2011 21:16

    JirkaZ (neregistrovaný)

    Re: firemní stravování bez stravenek (ce
    Znamená to, že hotel je součástí Vaší a.s. ?

    Struktura nákladů je takto ?

    celkem základ DPH
    celkem 70,00 58,33 11,67
    zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    a.s.-nákl. 38,00 31,67 6,33
    FKSP 9,00 7,50 1,50

    Jde o nákladovou kalkulaci, tedy bez zisku ?

  • 29. 1. 2011 8:17

    Lenka P. (neregistrovaný)

    Re: firemní stravování bez stravenek (ce
    >
    >Znamená to, že hotel je součástí Vaší a.s. ?
    >
    >Struktura nákladů je takto ?
    >
    > celkem základ DPH
    >celkem 70,00 58,33 11,67
    >zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    >a.s.-nákl. 38,00 31,67 6,33
    >FKSP 9,00 7,50 1,50
    >
    >Jde o nákladovou kalkulaci, tedy bez zisku ?
    >>Ano, hotel je součást naší a.s., ale vzhledem k tomu, že se má odvést ze stravování pouze DPH za zaměstnance, tak zbytek bude bez DPH a nějakými vnitrovýkony? To právě mi není vůbec jasné. Taky hotelu není jasné, jak toto evidovat, když to není v podstatě fyzická tržba, ale ani cenina. Ale měl by evidovat i na kase a tudíž v programu hotelu, že mu odešlo x ks obědů pro zaměstnance, ale jak rozdělit DPH, myslím sazbu - třeba 1 ks za 70,- a v rozpisu DPH uvést DPH 0% 47,- (tedy 38,- podnik a 9,- fond sociální) a DPH 20% 23,- (čili zaměstnanec)? Jsem z toho úplně mimo.
    ¨Díky za rady.
    >

  • 29. 1. 2011 19:48

    JirkaZ (neregistrovaný)

    Re: firemní stravování bez stravenek (ce
    Vzhledem k tomu, že se odvádí DPH pouze z toho, co platí zaměstnanec, je schéma ve skutečnosti následující :

    celkem základ DPH
    celkem 62,17 58,33 3,83
    zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    firma - nákl. 31,67 31,67
    FKSP 7,50 7,50

    z hlediska optimalizace daňových nákladů pak po odrobné úpravě :
    celkem základ DPH
    celkem 62,16 58,33 3,83
    zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    firma - nákl. 32,08 32,08
    FKSP 7,08 7,08


    účtování :

    hodnota oběda 58,33 . / 622
    příspěvek firmy 32,08 527/ .
    nedaňová část 7,08 528/ . ... nebo FKSP
    zaměstnanec 19,17 335/ .

    zaměstnanec-DPH 3,83 335/343

    Zaměstnanec uhradí bud hotově : 23 Kč 211/335
    nebo z výplaty : 23 Kč 331/335


    Evidence hotelové restaurace : výdej obědů pro zam. by měl být evidován-pod nějakým speciálním kodem a jiným účtováním. Vzhledem k tomu, že jde pouze o interní záležitost nesouvisející s finančním účetnictvím, doporučuji použít účt. tř.8, např.

    oběd celkem 70,- 800/
    "tržba" 58,33 /802
    DPH 11,67 /843
    Pokud lze nastavit účtování bez DPH, vynechte jej, není třeba.

    Pokud dojde k jakékoliv závadě, "nerozhodíte " si finanční účetnictví. Jediné, k čemu tento manévr potřebujete, je evidovat počet obědů. Víc v tomto asi poradit neumím, neznám restaurační SW ano možnosti jejich nastavení.

  • 30. 1. 2011 18:28

    Lenka P. (neregistrovaný)

    Re: firemní stravování bez stravenek (ce
    >Vzhledem k tomu, že se odvádí DPH pouze z toho, co
    >platí zaměstnanec, je schéma ve skutečnosti následující
    >:
    >
    > celkem základ DPH
    >celkem 62,17 58,33 3,83
    >zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    >firma - nákl. 31,67 31,67
    >FKSP 7,50 7,50
    >
    >z hlediska optimalizace daňových nákladů pak po
    >odrobné úpravě :
    > celkem základ DPH
    >celkem 62,16 58,33 3,83
    >zaměstn. 23,00 19,17 3,83
    >firma - nákl. 32,08 32,08
    >FKSP 7,08 7,08
    >
    >
    >účtování :
    >
    >hodnota oběda 58,33 . / 622
    >příspěvek firmy 32,08 527/ .
    >nedaňová část 7,08 528/ .
    > ... nebo FKSP
    >zaměstnanec 19,17 335/ .
    >
    >zaměstnanec-DPH 3,83 335/343
    >
    >Zaměstnanec uhradí bud hotově : 23 Kč 211/335
    > nebo z výplaty : 23 Kč
    >331/335
    >
    >
    >Evidence hotelové restaurace : výdej obědů pro zam. by
    >měl být evidován-pod nějakým speciálním kodem a jiným
    >účtováním. Vzhledem k tomu, že jde pouze o interní
    >záležitost nesouvisející s finančním účetnictvím,
    >doporučuji použít účt. tř.8, např.
    >
    >oběd celkem 70,- 800/
    >"tržba" 58,33
    >/802
    >DPH 11,67
    >/843
    >Pokud lze nastavit účtování bez DPH, vynechte jej,
    >není třeba.
    >
    >Pokud dojde k jakékoliv závadě, "nerozhodíte " si
    >finanční účetnictví. Jediné, k čemu tento manévr
    >potřebujete, je evidovat počet obědů. Víc v tomto asi poradit
    >neumím, neznám restaurační SW ano možnosti jejich
    >nastavení.
    >
    >Děkuji moc za odpověď.
    Zdravím.
    Lenka P.
    >
    >
    >
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).