Vlákno názorů k dotazu Krátit DPH nebo ne? od annonym - Re: Krátit DPH nebo ne? Pokud jste si u...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2011 9:21

annonym (neregistrovaný)

Re: Krátit DPH nebo ne?
    Pokud jste si u výdajů souvisejících s pronajímanou nemovitostí neuplatňovali DPH na vstupu, pak nemáte co krátit. A samozřejmě, pokud takto budete postupovat i v r. 2011, pak sice budete mít krátící koef. 0,87, ale opět nebudete mít nic ke krácení.

Pokud by jste měli výdaje, které se týkají jak podnikání, tak i pronajímané nemovitosti, pak by jste pouze tyto výdaje museli uvádět do sloupce "krácený odpočet" a pouze tyto "společné" výdaje krátit.

Takže nelze říci, kdo má pravdu, ale domnívám se, že jste si DPH u výdajů souvisejících s nemovitostí na vstupu neuplatnili a pak by měla pravdu pracovníce FU.

• 28. 1. 2011 10:00

Petra. (neregistrovaný)

Jako výdaj jsme měli jen fakturu za opravy bytů a to jsme si DPH na vstupu neuplatnili. Vše jsem udělala podle pracovnice FÚ, aby to tam měli podle svého gusta, nehádala jsem se, navíc její názor se mi zdá logický, ale zarazila mě právě reakce našeho poradce, ještě včera jsme to projednávali. Snažila jsem se mu vysvětlit, že když nemáme s pronájmem žádné výdaje (jen tu jednu fakturu, kde jsme DPH neuplatňovali), nemáme co krátit, ale opakoval svou, takže děkuji za Váš názor, jsme tři proti jednomu, tak doufám uzná omyl.

• 28. 1. 2011 10:11

anka (neregistrovaný)

Vemu to z jiné stránky- takřka buzeracetaké našeho daňaře. To co je osvobozené, tak neni nárok to je jasné. Ale kdo vystavuje faktury za osvobozený plnění (telefon, papír , toner) tam by měl být nárok krácený. Takže aspoň jednou za rok sem uvedu nějakou "režijní" fakturu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).